Foto: jokin
Tu je hlavný chod z údeného mäsa, z ktorého som uvaril stúčkovú fazuľku. U nás doma sa toto jedlo teší veľkej obľube.
porcií
Postup
-
1
Údené mäso pomelieme. Cibuľu pokrájame na jemno a na masti opečieme do zlatava. Polovinu cibule pridáme k mäsu, druhú polovičku si necháme na posypanie. Do mäsa pridáme jedno vajíčko, 1kl soli, 1kl drvenej rasce, 1/2kl čierneho korenia. Ak je mäso moc suché pridáme aj 1-2Pl masti alebo ak máme pomleté oškvarky tak tie.
- 2
Uvarené ošúpané zemiaky postrúhame alebo pomelieme. Pridáme kním krupicu, múku, 2Pl solamylu, ten sa dáva k vôli tomu, že cesto je menej lepivé a lepšie drží, 1Kl soli, 1 vajco. Zo surovín zamiesime cesto, ktoré hneď na pomúčenom stole rozvaľkáme na hrúbku cca 5až7mm. Cesto pokrájame na pásy.
- 3
Na cesto poukladáme plnku.
- 4
Cesto prehneme cez plnku a utvoríme podlhovasté knedle.
- 5
Knedle vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú varíme ešte aspoň 3-4 minúty. Knedle kým nevyplávajú, opatrne sem tam pomiešame aby sa neprichytili na dno.
- 6
Recept na kapustu nedávam lebo každému najviac chutí tá na ktorú je naučený. Ja v poslednom čase najradšej používam LIDLOVÚ konzervovú kapustu, lebo po nej nemám žiadne problémy a stačí ju trochu prisladiť a prikysliť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu