Foto: pusta
Veľmi jednouchý a chutný recept, výborný na obed alebo večeru, je to pomerne rýchlo hotové a variabilné jedlo.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
1/4 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby horúca |
|
50 g domáca |
|
2 ks staršie |
|
1 ks |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti sušený |
|
podľa chuti |
|
3-4 PL |
|
Postup
-
1
Do vriacej vody som pridala soľ, sóda bicarbónu, kelové listy, krátko som ich blanšírovala, scedila a prepláchla ľadovou vodou, nechala dobre odkvapkať na cedníku z vody, týmto postupom listy kelu zmäknú a zachovajú si krásnu sviežu zelenú farbu.
-
2
Zatiaľ som pripravila náplň do kelových listov, domácu údenú slaninu som pokrájala na plátky, potom na prúžky, tie na malé kocky,...
-
3
...ktoré som dala do sekáčika, rozsekala som ju na hrubo kto nemá sekáčik, môže suroviny pomlieť na mäsovom mlynčeku,...
-
4
...pridala som vo vode namočené a vytlačené žemle, rozsekala do hladka, pridala som jedno vajce, soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
5
...rozmiešala spolu, nasledoval majorán, znovu som celé premiešala a na záver som zmes zahustila strúhankou na tvarovateľnú hmotu, nechala som ju odpočívať chvíľu pri izbovej teplote, aby sa prepojili chute,...
-
6
...na doske som vykrojila z kelových listov silné rebrá,...
-
7
...pripravené kelové listy som poukladala na seba na tanier, na kelový list som asi do stredu položila valček z náplne, ktoré som vytvarovala vlhkými rukami,...
-
8
...cez valček som z oboch bočných strán preložila listy kelu do vnútra a zatočila do závitkov,...
-
9
...naplnené kelové závitky som postupne ukladala na tanier,...
-
10
...do pekáčika som tesne vedľa seba položila naplnené kelové závitky, pridala som krížalky očistených zemiakov, ti solím až po upečení, preliala som povrch závitkov olejom,...
-
11
...piekla som v rúre vyhriatej na 180 stupňov C asi 30 minút.
-
12
Upečené kelové závitky som podávala so zemiakmi, ktoré sa upiekli spolu s nimi, zvlášť som podávala k nim cesnakový dip z jogurtu.Ide o veľmi jednoduché a chutné jedlo, pekne vonia po údenej slaninke a koreninách, je pomerne rýchlo hotové, môže sa podávať ako samostatné jedlo alebo ako chutná príloha k rôzne upraveným mäsám alebo i s rôznymi omáčkami. Vegetariáni a diabetici si údenú slaninku samozrejme nepridajú, môže to byť potom aj pôstne jedlo.
som veľmi rada, že sa ti aj tento môj receptík páči :-)
takú úžasnú pochvalu si mi dala, veľmi ma teší najmä pochvala foto, vážim si to od teba veľmi a dakujem ti.
kapustové listy môžeš piecť, mladé hroznové listy by som nepiekla.
máš pravdu, je tento môj recept takmer z ničoho zostavený, avšak veľmi chutný a varabilný, kreativite sa medze nekladú, každý si môže prísť na svoju chuť.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
dakujem za pochvalu receptu i servírovania
Ale obdivuji to focení postupu .Takovou parádu ale ode mně nečekejte .Tolik trpělivosti fakt nemám .Za toby se hodily další hvězdičky .
som rada, že si v mojom recepte našiel niečo nové :-)
dakujem ti za krásne hodnotenie, za uloženie do kk a za 5*
áno, aj z mála surovín sa dá pripraviť chutný obed či večera :-)
recept je veľmi variabilný.
dakujem za uznanie.
dakujem za milú pochvalu a 5*
presne tak, slaninka ku kelu ide vždy a krásne ochutí jednoduchú náplň, vyzdvihne celé jedlo.
dakujem za peknú pochvalu a 5*
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.
kelové listy nie sú plnené mäsom,
sú plnené žemľovou plnkou so slaninou.
dakujem za pochvalu, uloženie do kk a 5*