Bôčiková roláda s vajíčkovo-zeleninovou plnkou
šéfkuchár Hotela pod Zámkom**** v Bojniciach, 19. apríla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr očistíme a umyjeme bravčový bok vlažnou vodou, osušíme ho, dochutíme soľou a korením. Papriku nakrájame na menšie kocky, šampiňóny na plátky, cibuľu na menšie kocky. Takto nakrájané suroviny dáme do rozohriatej panvičky s maslom, opražíme, pridáme hrášok, zalejeme rozšľahanými vajcami a spravíme omeletu, pridáme soľ a korenie.
- 2
Pripravenú omeletu položíme na bravčový bok, ktorý zrolujeme a zviažeme špagátom. Roládu vložíme na pekáč, podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rúry vopred vyhriatej na 160 °C. Pečieme asi 105 minút. Po upečení odkryjeme a pečieme ešte 15 minút, kým nebude koža upečená dozlata.
- 3
Zemiaky a karfiol očistíme, umyjeme a nakrájame. Vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a varíme domäkka 25 – 30 minút. Po uvarení zemiaky s karfiolom scedíme, rozmixujeme do hladkého pyré a zjemníme maslom. Upečenú roládu vyberieme z pekáča, zlejeme výpek, ktorý zredukujeme, a zjemníme maslom. Odstránime špagát a takto pripravenú roládu krájame na tenké plátky. Podávame s pyré a prelejeme výpekom.
Tiež mäsová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu