Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom fotorecept
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 23. novembra 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| Placky: | |
| 300 g |
|
| 500 g (konzerva) |
|
| 2 strúčiky |
|
| 4 ks |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 2 KL |
|
| 2 KL |
|
| 2 KL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Červená čakanka: | |
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| Kalerábový dip: | |
| 600 g |
|
|
|
|
| 8 PL |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame, pridáme nakrájané lístky koriandru a scedenú fazuľu. Premiešame s pretlakom, rascou, anízom a pridáme garam masalu.
-
2
Polovicu hmoty spracujeme v kuchynskom robote na pyré a primiešame k zvyšku hmoty. Osolíme, okoreníme. Navlhčenými rukami tvarujeme placky a zakryté necháme aspoň 30 minút v chladničke.
-
3
Placky potrieme olejom a z oboch strán opečieme.
-
4
Červená čakanka: Pomaranče odšťavíme, pridáme balzamikový ocot, agávový sirup a zvaríme na hustý sirup. Listy čakanky opečieme a vložíme do sirupu.
-
5
Kalerábový dip: Kaleráb očistíme a nakrájame na malé kocky. Bazalku nakrájame nahrubo a rozmixujeme s jogurtom. Osolíme, okoreníme a primiešame ku kalerábu.








Diskusia k receptu