Fazuľové placky
Fazuľové placky

Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom fotorecept

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 23. novembra 2018
Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Placky:
300 g
500 g (konzerva)
2 strúčiky
4 ks
2 PL
2 KL
2 KL
2 KL
Červená čakanka:
2 ks
2 ks
2 PL
2 PL
Kalerábový dip:
600 g
8 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak a jarnú cibuľku nakrájame, pridáme nakrájané lístky koriandru a scedenú fazuľu. Premiešame s pretlakom, rascou, anízom a pridáme garam masalu.

    Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu hmoty spracujeme v kuchynskom robote na pyré a primiešame k zvyšku hmoty. Osolíme, okoreníme. Navlhčenými rukami tvarujeme placky a zakryté necháme aspoň 30 minút v chladničke.

    Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Placky potrieme olejom a z oboch strán opečieme.

    Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Červená čakanka: Pomaranče odšťavíme, pridáme balzamikový ocot, agávový sirup a zvaríme na hustý sirup. Listy čakanky opečieme a vložíme do sirupu.

    Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kalerábový dip: Kaleráb očistíme a nakrájame na malé kocky. Bazalku nakrájame nahrubo a rozmixujeme s jogurtom. Osolíme, okoreníme a primiešame ku kalerábu.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: