Pizza
Pizza calzone s tekvicovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Preložená pizza z kysnutého cesta je na pečenie v domácej rúre priamo ideálna. Všetky suroviny sa vo vnútri spoja v lahodnej plnke.
4 porcie |
60 (+ kysnutie) minút príprava |
12-15 minút na 220 °C |
Postup
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do misy, pridáme 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a premiešame. Potom ju rozložíme na vymastený plech vystlaný papierom na pečenie. Pridáme rozkrojený cesnak pokvapkaný zvyšným olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme pri 220 °C 30 minút, potom necháme mierne vychladnúť.
- Domáce cesto na pizzu rozdelíme na polovicu. Každý kus rozvaľkáme medzi dvoma papiermi na pečenie, preložíme na dva plechy a necháme 15 minút odpočívať, ideálne na teplom mieste.
- Strúčiky pečeného cesnaku vytlačíme zo šupky do misy, roztlačíme a zmiešame s pečenou tekvicou. Na pripravené pláty cesta rozdelíme ochutenú tekvicu tak, aby bola iba na jednej strane. Pridáme rozdrobenú fetu, paradajky a šunku. Okraje potrieme rozšľahaným vajcom, cesto prehneme cez náplň a stlačíme okraje.
- Povrch potrieme vajcom a posypeme sezamom. Pečieme pri 220 °C asi 12–15 minút dozlatista a dochrumkava. Podávame teplé.