Plnený pita chlieb
Plnený pita chlieb

Pitapizza fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. mája 2020
Pitapizza (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jedinečné spojenie pita chlebu a pizze, takpovediac plnený pita chlieb :) Výborné pečivo, ktorého plnku môžete zakaždým obmieňať.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/05/pitapizza.html?m=1

11 ks
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
2,5 dl vlažné
2 dl vlažná
4 PL
4 PL
42 g
2 KL
2 KL
Plnka:
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Paradajkový základ:
140 g hustý
1-2 strúčiky
1 KL
podla potreby
cca 0,5-0,75 dl
Na potretie:
0,5 dl
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si do misky dáme mlieko, vlažnú vodu, 2 KL cukru a droždie. Dobre to rozmiešame metličkou. Potom pridáme olej, 4 kopcovité PL jogurtu, soľ a znova dobre rozhabarkujeme. Napokon do tekutej zmesi postupne prisypávame múku a rukou múku stále dobre premačkáme, aby nezostali hrčky. Vytvorí sa nám polomäkké cesto, ktoré sa síce odlepuje od misy, ale o ruky sa ešte poriadne lepí. Cesto má byť jemné a také elastické. Napokon ho posypeme trochou múky a krátko vymiesime do bochníka. Nakoniec cesto zakryjeme utierkou a dáme na cca 45 minút na teplejšie miesto kysnúť. Toto cesto je cesto na pita chlieb, ktorý nájdete tiež medzi mojimi receptami :-)

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme všetko potrebné na plnku. My máme radi tuniakovú plnku, takže som pripravila tuniaka v oleji, cibuľu, plátkovú goudu a ešte nastrúhaný klasický ementál. Ďalej na druhú plnku salámu. Plnky a syry si každý môže prispôsobiť svojej chuti :-) Ako paradajkový podklad som zmiešala kvalitnejší pretlak s oreganom a cesnakom, ktorý som zriedila s trochou vody. Ale kľudne si podľa chuti môžete dať aj kečup.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto pokrájame na 11 rovnakých kúskov, ktoré následne znova premiesime do bochníčkov. Používajte naozaj len minimum múky.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    S bochníčkami už aj pracujeme ďalej... Bochníček vyvaľkáme na kruh s priemerom cca 21-22 cm. Najprv ho natrieme trochou pretlaku, položíme plátok syra, následne cibuľu a tuniaka a trošku to osolíme. Potom už len posypeme strúhaným syrom a trochou oregana :-) Tak isto som postupovala aj so salámovou plnkou.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon naše pita chlebíky uzavrieme podľa fotopostupu a poukladáme ich na plech s papierom. Takto na plechu ich necháme podkysnúť 10-15 minutiek. Vlastne kým sa nám vyhreje rúra.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podkysnuté natrieme mliekom, ktoré sme zmiešali s olejom a pitapizze dáme piecť do vopred rozohriatej rúry na 200 °C na 20 minút.

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené pitapizze necháme trochu vychladnúť ;-P

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečivo je fantastické! Cesto skvelé s bohatou šťavnatou plnkou, ktorú môžete zakaždým podľa chuti obmieňať ;-P Dobrú chuť !

    Pitapizza (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a aj na mojom novom YOUTUBE kanáli :-)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@123 (11.5.2020 12:53)
Skús jedno...na plech daj trochu vody a na ňu papier na pečenie...ťažko je mi povedať, koľko tej vody treba, ale toľko, aby bol papier vlhký a zostala pod ním voda...potom daj naň to, čo ideš cestové piecť a nemalo by sa ti to pripiecť, voda sa vyparuje a robí ochranu pečeného a zároveň cesto vlhčí...mám to rokmi odskúšané a nemal som problémy s pripečením...výhoda je aj v tom, že ak chceš skontrolovať, či je spodok primerane pripečený, ľahko pečené oddelíš od papiera a zistíš stav...
Velmi pěkný receptík, suroviny, detailní postup i fotečky. Nejvíc se mi líbí foto v bode 8, tam jsou dokonce i ruce spolupracovníka, jestli se nepletu. Krásná práce, Cesmínko! Jsi pilná včelka, tvořivá a moc děkuji za sdílení! Krásné pozdravení a pevné zdraví všem u vás!