Pikantný šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a avokádom
šéfkuchár Hotela Kaskády v Sielnici, 3. júla 2012
Foto: Trumpeter
porcie
Postup
-
1
Ryžu opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Keď je skoro uvarená (al dente), tak ju scedíme a odložíme do misky.
- 2
Očistíme mrkvu, papriku a cibuľu, poumývame zeleninu aj cuketu a nakrájame na rezančeky. Olivový olej si dáme na panvičku, zohrejeme, pridáme nakrájanú zeleninu aj s cibuľou, osolíme a restujeme asi 5 minút.
- 3
Pridáme čili omáčku, uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Necháme vychladnúť.
- 4
Očistíme avokádo a roztlačíme ho v mažiari alebo veľkou lyžicou v miske. Pridáme soľ, olivový olej, šťavu z grepu a všetko spolu premiešame. Ak necítime grep, pridáme ešte grepovú šťavu, na chuti záleží.
- 5
Krevety umyjeme (ak máme čerstvé krevety, odstránime črievko). Maslo dáme na panvičku. Na rozohriate pridáme krevety, osolíme a restujeme, kým nezružovejú. Pridáme biele víno, cesnak, petržlenovú vňať a podusíme.
- 6
Všetko podávame vychladnuté. Najskôr naaranžujeme šalát, na to poukladáme krevety. Omáčku môžeme naservírovať zvlášť na tanieri, prípadne v omáčniku, alebo ňou môžeme krevety jednoducho preliať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu