Pučené zemiaky

Pikantné pučené zemiaky s cícerom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Kel očistíme a rozdelíme na jednotlivé lístky. V hrnci privedieme do varu osolenú vodu. Kel vložíme do sita a povaríme ho vo vriacej vode 5 minút. Potom ho vyberieme, prepláchneme studenou vodou a lístky oddelíme. Do tej istej vody vsypeme zemiaky a uvaríme ich domäkka.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Čili papričku zbavíme semienok a nasekáme nadrobno. Na oleji orestujeme cibuľu s cesnakom a čili papričkou. Prisypeme mletý koriander a rímsku rascu a krátko osmažíme. Pridáme nakrájané paradajky a bobkové listy a varíme, kým zmes nezhustne.
  3. Scedený sterilizovaný cícer a lístky ružičkového kelu pridáme do zmesi v panvici a prehrejeme. Uvarené zemiaky scedíme, popučíme a tiež na záver vmiešame do zmesi v panvici.