Perníkový koláč
Perníkový koláč

Perníkový koláč s jablkami a orechmi fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 1. novembra 2022
Perníkový koláč s jablkami a orechmi (fotorecept)
Foto: olinecka

Jablká, orechy, k tomu čokoládová poleva s kyslou smotanou dodáva koláčiku výbornú chuť. Aktuálny na tento čas, skúste upiecť, nemusí sa báť ani Zobraziť celý popisJablká, orechy, k tomu čokoládová poleva s kyslou smotanou dodáva koláčiku výbornú chuť. Aktuálny na tento čas, skúste upiecť, nemusí sa báť ani začiatočník.

40
porcií
30-40 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
2 hrnčeky
1 bal.
1 ČL
1 ČL
3 PL
3 ks
1,5 hrnčeka (vlažné)
1/2 hrnčeka
3 ks nastrúhané
hrsť
hrsť (nasekané)
Na potretie korpusu:
Poleva:
200 g (mliečna alebo horká)
3 PL (16-18 %)




Postup

  1. 1

    Suroviny na koláč.

    Perníkový koláč s jablkami a orechmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká umyjeme osušíme a nastrúhame na strúhadle. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, kakao, mletú škoricu, sódu bikarbónu a všetko premiešame. Pridáme nasekané orechy, nastrúhané jablká, hrozienka zbytok surovín.

    Perníkový koláč s jablkami a orechmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mixérom alebo varechou dobre premiešame. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou nalejeme pripravené cesto.

    Perníkový koláč s jablkami a orechmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru predhrejeme 180 stupňov pečieme 30-35 minút.

    Perníkový koláč s jablkami a orechmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený korpus necháme vychladnúť, potom potrieme džemom. Čokoládu polámanú na menšie kúsky dáme do misy rozpustíme vodnom kúpeli. Stiahneme z plameňa, po lyžiciach pridáme kyslú smotanu, dobre premiešame a polejeme po celom korpuse. Koláč dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.

    Perníkový koláč s jablkami a orechmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Výborne si napiekla,@Oline čka, 1-2 kúsky by som s radosťou a chuťou zjedla. Ja nepečiem,lebo by som zjedla aj pól tepši a to už obezitka nedovolí,tak len želám dobrú chuť.
haji
Vděčný receptík, skvělá chuť koláča s jablkami nikdy nezklame. Ještě bobeček šlehačky na porcičku a jsem v nebi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia