Perníkový koláč s jablkami a orechmi fotorecept
Foto: olinecka
Jablká, orechy, k tomu čokoládová poleva s kyslou smotanou dodáva koláčiku výbornú chuť. Aktuálny na tento čas, skúste upiecť, nemusí sa báť ani Zobraziť celý popisJablká, orechy, k tomu čokoládová poleva s kyslou smotanou dodáva koláčiku výbornú chuť. Aktuálny na tento čas, skúste upiecť, nemusí sa báť ani začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
3 ks |
|
1,5 hrnčeka (vlažné) |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 ks nastrúhané |
|
hrsť |
|
hrsť (nasekané) |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Poleva: | |
200 g (mliečna alebo horká) |
|
3 PL (16-18 %) |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláč.
-
2
Jablká umyjeme osušíme a nastrúhame na strúhadle. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, kakao, mletú škoricu, sódu bikarbónu a všetko premiešame. Pridáme nasekané orechy, nastrúhané jablká, hrozienka zbytok surovín.
-
3
Mixérom alebo varechou dobre premiešame. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou nalejeme pripravené cesto.
-
4
Rúru predhrejeme 180 stupňov pečieme 30-35 minút.
-
5
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom potrieme džemom. Čokoládu polámanú na menšie kúsky dáme do misy rozpustíme vodnom kúpeli. Stiahneme z plameňa, po lyžiciach pridáme kyslú smotanu, dobre premiešame a polejeme po celom korpuse. Koláč dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na kocky, rezy, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči. Pozdravujem.