Perníkový koláč s čučoriedkami fotorecept
Foto: olinecka
Ľahká príprava, ktorej výsledkom je šťavnatý koláčik. Pohostenie za pár minút na stole...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 PL preosiate |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
300 ml |
|
100 ml vlažné |
|
2 ks |
|
3 PL ľubovoľný |
|
(čerstvé, mrazené alebo kompótové) |
|
Na potretie: | |
(alebo lekvár) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g |
|
100 ml |
|
1,5 PL |
|
Postup
-
1
Pripravené suroviny.
-
2
Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín a všetko premiešame. Do druhej misky dáme mlieko, olej, vajíčka, džem a spolu dobre premiešame metličkou.
-
3
Tekuté suroviny vlejeme ku suchým a mixérom vyšľaháme cesto. Plech (25x30 cm) vyložíme papierom na pečenie. Čučoriedkový kompót scedíme a necháme odkvapkať.
-
4
Cesto nalejeme na pripravený plech, na vrch rozložíme odkvapkané čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 35-40 minút.
-
5
Upečený koláč za horúca potrieme lekvárom alebo džemom.
-
6
Suroviny na čokoládovú polevu, smotanu ohrejeme do horúca... Nevaríme!!!! Pridáme na menšie kúsky polámanu čokoládu, maslo a miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
-
7
Polevou polejeme celý koláč a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
-
8
Po stuhnutí krájame a podávame, dobrú chuť.
Ďakujem, že si sa podelila🤗