Mamin čučoriedkový koláč
Veronika Lucáková
mesačník Varecha, dnes 16:00
mesačník Varecha, dnes 16:00

Foto: Shutterstock
1 plech
porcia
porcia
35 (+ kysnutie) minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 500 g |
|
| 250 ml |
|
| 1 kocka (čerstvé) |
|
| 70 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 100 g |
|
| Na obloženie: | |
| 200 g |
|
| 500 g |
|
| Na posýpku: | |
| 150 - 200 g |
|
| 50 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g mleté |
|
Postup
-
1
V troche vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások.
- 2
Do misy dáme múku, oba druhy cukru, vajce, štipku soli, prilejeme kvások, zvyšné mlieko a vypracujeme cesto. Potom zapracujeme aj maslo a prikryté cesto necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 3
Pripravené cesto roztlačíme do plechu vymasteného tukom, navrch nasypeme tvaroh, posypeme čučoriedkami.
- 4
Posýpku pripravíme tak, že maslo rozpustíme v hrnci, vsypeme múku, cukor, orechy a vymiešame. Hneď rovnomerne rozdrobíme navrch koláča a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
- 5
Po upečení môžeme ešte koláč posypať cukrom.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu