Čučoriedkový koláč

Perníkový koláč s čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Ľahká príprava, ktorej výsledkom je šťavnatý koláčik. Pohostenie za pár minút na stole...

28
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravené suroviny.
  2. Múku preosejeme, pridáme zvyšok suchých surovín a všetko premiešame. Do druhej misky dáme mlieko, olej, vajíčka, džem a spolu dobre premiešame metličkou.
  3. Tekuté suroviny vlejeme ku suchým a mixérom vyšľaháme cesto. Plech (25x30 cm) vyložíme papierom na pečenie. Čučoriedkový kompót scedíme a necháme odkvapkať.
  4. Cesto nalejeme na pripravený plech, na vrch rozložíme odkvapkané čučoriedky. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme približne 35-40 minút.
  5. Upečený koláč za horúca potrieme lekvárom alebo džemom.
  6. Suroviny na čokoládovú polevu, smotanu ohrejeme do horúca... Nevaríme!!!! Pridáme na menšie kúsky polámanu čokoládu, maslo a miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
  7. Polevou polejeme celý koláč a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
  8. Po stuhnutí krájame a podávame, dobrú chuť.