Pečený králik
Pečený králik

Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi

Matej Homola a Lukáš Kováč
z hotela The Grand Vígľaš****, 27. marca 2020
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g prerastená
3 ks
3 vetvičky
5 strúčikov
500 ml
Flambované šampiňóny:
16 ks stredne veľké
50 ml
2 PL
50 g
hrsť
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu, králika a celé vetvičky tymianu. Ak ostane slanina, do pekáča pridáme aj tú. Králika podlejeme bielym vínom, dôkladne prikryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Veľmi dôležité je piecť králika prikrytého, aby mäso nevyschlo. Pečieme pri 180 °C približne 1,5 hodiny.

  2. 2

    Flambované šampiňóny: Šampiňóny umyjeme a očistíme. Na oleji ich opečieme domäkka. Keď sú mäkké, pridáme 50 ml koňaku a flambujeme ich. Potom ich dochutíme soľou, šampiňóny vyberieme a do výpeku zamiešame 50 g masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekané čerstvé bylinky.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre