Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami fotorecept

Pre tých, ktorí majú radi lahodný francúzsky krémový syr s bielou plesňou na povrchu. A k tomu domáce zavárané brusnice...

2
porcie
15 min
príprava
50 min
na 190 °C

Suroviny

2 bal.
750 g
180 ml domáce
3-4 PL
podľa chuti
podľa chuti (mlynček)
štipka
štipka
1 ČL
2-3 strúčik
hrsť (čerstvá)
1 PL
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme zemiaky na pečenie. Ošúpeme ich, nakrájame na mesiačiky a uložíme do väčšej misy. Pokvapkáme olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, posypeme rascou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nakoniec pridáme med, aby po upečení mali zlatistú medovú farbu. Dobre premiešame a necháme krátko odstáť.

    Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po odstátí zemiaky rozložíme na plech vymazaný olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 -200 °C. Pečieme asi 45-50 minút. V priebehu pečenia ich viackrát premiešame, aby sa upiekli zo všetkých strán.

    Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si marinádu na camembert. V troche oleja vymiešame nahrubo zomleté čierne korenie, červenú mletú papriku, soľ a tymian. Marinádou syr natrieme z obidvoch strán, aj po obvode.

    Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 15 minút pred dopečením zemiakov, na plechu urobíme miesto na syry, ktoré krátko opečieme. Keď camembert začne zväčšovať svoj objem, syr je upečený a plech z rúry vyberieme. Ak sa chceme vyhnúť vytečeniu, môžeme ho pred pečením zabaliť do alobalu.

    Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo. Už len servírovať. Zemiaky ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a syr domácimi zaváranými brusnicami, ktoré som zavarila počas jesennej sezóny. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist