Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 19. júna 2015

Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu. Nikdy to nebude tak majstrovský uvarené ako od nej ta varila vždy s úsmevom na perách. No snaha je nezabudnúť na je dobroty.

8 - 10
porcií
30 minút minút
príprava
20 a 45 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

1200 g varené v šupke
600 g surová
300 g
3 ks stredne veľká
6 strúčikov
3 plátky
3 ks surové
Na prívarok:
1 kg
1 ks surový strúhaný
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky v šupke som uvaril ako prvé a nechal vychladnúť. Pripravil som si i ostatné suroviny.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mäsovom mlynčeku som pomlel spolu bravčovú pečeň, oškvarky a zemiaky.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V malom hrnčeku som na bravčovej masti podusil do sklovitá nakrájanú cibuľu a slaninu. Na koniec som pridal posekaný cesnak nechal ho nech začne voňať a odstavil hrnček zo sporáka. Nechal som to vychladnúť.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí som cibuľu pridal k zomletej mase aj surovými vajcami. Celé som osolil, okorenil a pridal trochu vegety.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobré som to premiešal a za miešania postupne pridával múku, aby vznikla hustá hmota. Asi 300 gramov múky som tam dal.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celá ta masa je aj tak dosť lepkavá tak sa s ňou ťažšie robí. Tak som si dal do taniera hladkú muku a ňou som posypal naberačku na ryžu. Do nej som nabral zmes a vyklopil na pekáč, na ktorý som skôr prestrel mastný papier. Keď bol plech plný knedlíkov, dal som ho do vyhriatej rúry na 45 minút pri 200°C piecť. Treba čas prispôsobiť typu rúry. Takto to vyzerá po vytiahnutí z rúry.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zopár som ich dal aj variť do vriacej vody od varenia na 20 minút. Takéto sú uvarené.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Uvarené chutia ako pečeňové knedličky z polievky a upečené ako fašírka s pečeňovou chuťou. Počas tej doby ako sa mi piekli a varili. som si uvaril kapustový prívarok. Cibuľu som nakrájal a dal podusiť na horúcu masť do sklovitá. Potom som pridal kyslú kapustu aj s kyslou vodou z nej nechal ju dusiť chvíľu a zalial horúcou vodou zarovno kapusty. Po 15 minútach so tam nastrúhal jeden zemiak a nechal ďalej variť do mäkka. Keď bola kapusta hotová som si na masti spravil bledú zásmažku zalial studeným cmarom a vlial ku kapuste. Ešte som tam prilial asi pol litra cmaru a nechal rozvariť na chvíľu. Ochutnal som a pridal 2 lyžice cukrú kryštálového a nechal ešte chvíľu povariť. Mal som to sladko-kyslé. Keď mám malo kyslé pridávam ocot. Teraz nebolo treba. Nechám to postať asi 20 minút nech prejdú chute a môžeme podávať.

  9. 9

    Jedna porcia s pečenými knedličkami .

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A ďalšia porcia s varenými knedličkami.

    Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Toto jedlo je riadne sýte. Môže sa k nemu dať aj krajec chleba. Tak isto za dajú knedličky podávať do kyslých polievok. Dá sa jesť aj na studeno s kyslou uhorkou. Z tejto dávky mi vyšlo 32 knedličkou. Tato dávka sa dá deliť na tretiny. Na zaver Vám želám dobrú chuť.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Babke sa vďaka šikovnému vnukovi musí čkať ešte aj v Raji! Krásna práca s krásnymi spomienkami a výsledok je 5* krása chutí, vôní a farieb na tanieri! Uložené, @petroveckypitrs kamarát a pripravené na "próbu"!
Zaujimave jedlo , musim vyskusat !Nie som prave pecienkovy nadsenec - ale mavam dost pecienky v mraznicke od zabijaciek a tak vzdy hladam nejaky zaujimavy recept ktory by mi aj chutil :-)Tento recept vyzera velmi "jedlo " :-))))
Pečeň zbožňujem, určite vyskúšam. Dnes som opäť zarobil tvoj rybací šalát, uz odpočíva v pokoji v chladničke. 5*
Pre@babidka je to dobré a ešte ta zmes sa dá urobiť aj na panvici v oleji opiecť ako rezeň. No pre mňa je to potom nasiaknuté dosť olejom. Ďakujem za milé slova. Pre @kimlo tak isto ďakujem a šalát rybací som mal aj ja dnes na raňajky. Tak isto ďakujem aj ostatným za milé slova.

Pridaj komentár k receptu: