Pečené mäso

Pečené kozľa na fazuli a klobáske

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené mäso rozložíme na pekáč spolu s cesnakom a bylinkami. Osolíme, okoreníme a dáme piecť prikryté alobalom na dve hodiny pri 170 °C. Počas pečenia mäso polievame výpekom.
  2. Očistenú a na drobné kocky nakrájanú cibuľu s jedným strúčikom cesnaku osmažíme na oleji. Pridáme klobásku a prepláchnutú deň vopred namočenú fazuľu. Podlejeme vodou, ochutíme a varíme, až kým fazuľa nie je mäkká.
  3. Dvadsať minút pred koncom varenia k fazuli pridáme nakrájané zemiaky. Na konci fazuľu zjemníme smotanou a varíme ešte päť minút. Pri podávaní mäso ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.