Pečené mäso
Pečené kozľa na fazuli a klobáske
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
120 minút na 170 °C |
Postup- Umyté
a osušené mäso rozložíme na pekáč spolu
s cesnakom a bylinkami. Osolíme, okoreníme a dáme piecť prikryté alobalom na dve hodiny pri 170 °C. Počas pečenia mäso
polievame výpekom.
- Očistenú a na drobné kocky nakrájanú cibuľu s jedným strúčikom cesnaku osmažíme na oleji. Pridáme klobásku a prepláchnutú deň vopred namočenú fazuľu. Podlejeme vodou, ochutíme
a varíme, až kým fazuľa nie je mäkká.
- Dvadsať minút pred koncom varenia
k fazuli pridáme nakrájané zemiaky. Na
konci fazuľu zjemníme smotanou a varíme
ešte päť minút. Pri podávaní mäso ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
|