Pečená tekvica so zemiakmi, dip z avokáda a vôňa verbeny fotorecept
Ľahké letné jedlo plné chuti a vône.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 1 ks kríčková |
|
| 4-6 ks |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 100 g |
|
| hrsť |
|
| akurát |
|
|
|
|
|
|
|
| 2 stonky (železník) |
|
| 3 listy |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| Dip: | |
| 1 ks |
|
| 2 PL (za studena lisovaný) |
|
| 1 PL |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 poriadna hrsť |
|
| pár lístkov (železník) |
|
| 1-2 lístky |
|
| štipka sušený |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| pár kvapiek |
|
Postup
-
1
Lieskové oriešky namočíme do misky s vodou. Zapneme rúru na 200 stupňov. Tekvicu a zemiaky umyjeme a očistíme, pokrájame na drobnejšie kocky, alebo na tenšie mesiačiky. Plech vytrieme maslom a tekvicu so zemiakmi naň poukladáme. Pomedzi ne poukladáme očistenú cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pokrájaný cesnak. Lieskovce vyberieme z vody, nasekáme a poukladáme na zeleninu. Zalejeme olejom, posolíme, okoreníme, pridáme posekané bylinky a semienka. Navrch poukladáme syr nastrúhaný na bočnej strane strúhadla. Plech zakryjeme papierom na pečenie a vložíme do rozohriatej rúry. (Pol hodinu som piekla s papierom, potom som ho odstránila a dopiekla 20-30 minút s tým, že som zeleninu na plechu premiešala vareškou.)
-
2
Kým sa v rúre tekvica so zemiakmi pečie, pripravíme dip: avokádo umyjeme, olúpeme, pokrájame a vložíme do nádoby na mixovanie. Pridáme za hrsť namočených lieskových orechov z misky, všetky ostatné ingrediencie a zmixujeme.
-
3
Upečená zelenina je mäkkučká a má na vrchu chrumkavú chrastičku zo syru.
-
4
Svieže, ľahké a časovo nenáročné letné jedlo je hotové.
-
5
Dobrú chuť! :)









Diskusia k receptu