Pečená tekvica s tuniakovým šalátom fotorecept

evusik - fotkaEvusik, 13. júla 2018 17:04
Ďalšie recepty »

Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)Foto: evusik

Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z mojich obľúbených hokaido receptov.

2
porcie
10 min
príprava
45 min
na 200 °C

Suroviny

 (alebo maslová)
 (oregano, bazalka)
Šalát:
1 konzerva
2 PL
1 PL
 (alebo citrón)
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si dáme piecť tekvicu. Ja som použila malú tekvicu hokaido, ale použiť môžete akúkoľvek maslovú tekvicu vhodnú na pečenie. Tekvica hokaido sa pečie aj so šupou, stačí ju umyť, prípadné poškodenia šupky orezať.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu prekrojíme a stred vydlabeme. Pokvapkáme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Vydlabaný stred nevyhadzujte, bola by to škoda. Zalejte ho vodou, uvarte, sceďte a máte výborný vývar, základ na zeleninovú polievku.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 45 minút.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šalát - smotanu, horčicu a trochu oleja z tuniaka vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tuniaka a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a šťavou z limetky.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú tekvicu naplníme šalátom a ozdobíme limetkou.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžete podávať s bagetou, ale pečené hokaido je veľmi sýte a mne sa k tomu chleba ani iná príloha nežiada. A ešte jedna vec je na hokaide výborná. Po upečení je jedlá aj šupka, pretože je úplne mäkká a bolo by ju škoda vyhodiť.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist