Pečená tekvica
Pečená tekvica

Pečená tekvica s tuniakovým šalátom fotorecept

evusik - fotkaevusik, 13. júla 2018
Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept)
Foto: evusik

Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z mojich obľúbených hokaido receptov.

2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

 (alebo maslová)
 (oregano, bazalka)
Šalát:
1 konzerva
2 PL
1 PL
 (alebo citrón)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si dáme piecť tekvicu. Ja som použila malú tekvicu hokaido, ale použiť môžete akúkoľvek maslovú tekvicu vhodnú na pečenie. Tekvica hokaido sa pečie aj so šupou, stačí ju umyť, prípadné poškodenia šupky orezať.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tekvicu prekrojíme a stred vydlabeme. Pokvapkáme olejom, posolíme a posypeme bylinkami. Vydlabaný stred nevyhadzujte, bola by to škoda. Zalejte ho vodou, uvarte, sceďte a máte výborný vývar, základ na zeleninovú polievku.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 45 minút.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šalát - smotanu, horčicu a trochu oleja z tuniaka vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, tuniaka a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a šťavou z limetky.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnutú tekvicu naplníme šalátom a ozdobíme limetkou.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Môžete podávať s bagetou, ale pečené hokaido je veľmi sýte a mne sa k tomu chleba ani iná príloha nežiada. A ešte jedna vec je na hokaide výborná. Po upečení je jedlá aj šupka, pretože je úplne mäkká a bolo by ju škoda vyhodiť.

    Pečená tekvica s tuniakovým šalátom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

nadas
Úžasný recept, teším sa keď kúpim tekvicu a uvarím ju. Určite bude aj synovi chutiť.
nadas
Úžasný recept, teším sa keď kúpim tekvicu a uvarím ju. Určite bude aj synovi chutiť.
2x haji a evusik
haji
Bezvadný recept, postup, servis aj fota nemají chybu! Oh, ty jsi šikovná žena! Jak se píše hore, profík by se za takové dílo nemusel stydět.
evusik
@all ďakujem, recept je veľmi jednoduchý, taký letný...
@alexdidi @haji musím povedať, že táto tekvička bola veľmi fotogenická :) :) :)
1x haji
cesminaz
Predvcerom som kupila hokkaido tekvicu prave na tento recept :-) Vyzera to uzasne a verim,ze tak aj bude chutit.Niektory den ju planujem urobit,len sa chcem spytat,ze to mnozstvo surovin na "šalat" je udanych do pól tekvice,alebo do celej?? By som si tipla,ze asi do jednej polovice,ze? Táto moja hokkaido je dost velká :-)
1x evusik
evusik
@Cesminaz (16.7.2018 06:33)

máš pravdu, je to do jednej polovice... ja ale robím toho šalátu trochu viac, lebo je veľmi dobrý, šalát zjeme a tekvice vždy kúsok ostane, preto robím viac... teším sa, že vyskúšaš, dúfam, že bude chutiť a dáš vedieť ako to dopadlo :-)
kucharka
Fíha, fotka je tak pekná, že som to ani neotvárala, myslela som si, že je to nejaký komerčný recept.
Určite niekedy vyskúšam. Pekný deň.
1x evusik
cesminaz
Milá @Evusik , či veríš či nie,ale tá tekvica počkala až dodnes na tvoj receptík :-) A veru nelutujem,je to výborné jedlo,perfektná kombinácia tekvice a šalátu :-) Dakujem pekne za receptík a určite to budem ešte robiť! Ja som to podávala s hríbovo-šošovicovou ryžou. Výborne to spolu pasovalo :-)


evusik
@Cesminaz (13.10.2018 20:48)

potešila si ma hneď takto ráno krásnymi fotkami :) ja pečenú tekvicu milujem a kombinovať sa dá naozaj rôzne, tvoja ryža vyzerá výborne :) u nás momentálne frčia halušky z hokaida, robím bryndzové aj k perkeltu...