Tento recept mám od mojej starkej , vždy na hostinu piekla kačku na slanine . Až na to že ju plnila jablkami , Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej starkej , vždy na hostinu piekla kačku na slanine . Až na to že ju plnila jablkami , ja som použila pomaranče.
Suroviny
|
|
podľa uváženia |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
|
|
pod kačicu |
|
800 g |
|
1 veľká |
|
40 g |
|
3 lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 lyžica |
|
1 dcl |
|
2 dcl |
|
1 lyžička kávová |
|
Postup
-
1
KAČICA - umytú a očistenú kačicu zvonku i znútra osolíme.
-
2
Ošúpané pomaranče rozpolíme a vyplníme s nimi dutinu v kačici. Otvor uzavrieme špáradlami.
-
3
Cibuľu pokrájanú na drobno dáme smažiť na panvicu.
-
4
Keď je cibuľa usmažená pridáme nakrájanú slaninu. A posmažíme spolu.
-
5
Potom slaninu s cibuľou dáme do pekáča , ja používam brotvan hlinený .
-
6
Do pekáča položíme pripravenú kačicu podlejeme červeným vínom . Prikrijeme alobalom a dáme do rúry piecť na 200 stup . c. PO čase keď dáme dolu alobal znížime teplotu na 180 stup. c
-
7
Počas pečenia občas kačicu oblejeme výpekom . A keď je už kačka mäkká dáme dolu alobal a necháme zapiecť , po čase ju otočíme aby bola aj na druhej strane pekne upečená . Keď už chytá zlatistú farbu vyberieme z rúry a potrieme ju medom . Dáme ešte na 10 min.zapiecť. Koža nám ostane chrumkavá. Výpek zlejeme použijeme ho na prílohu. Podávame s knedľou a kapustou.
-
8
KAPUSTA - nadtobno pokrájanú cibuľu dáme smažiť , keď je usmažená pridáme nakrájanú kapustu. Podlejeme troškou horúcej vody , posolíme , okoreníme , osladíme , pridáme rascu a necháme dusiť. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
-
9
Pred dokončením vlejeme do kapusty múku rozmiešanú v troche vody a dobre premiešame .
-
10
Nakoniec podľa chuti pridáme ocot. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu