Pečená kačica na slanine s kapustou (fotorecept )
Autor receptu: akeber
Tento recept mám od mojej starkej , vždy na hostinu piekla kačku na slanine . Až na to že
ju plnila jablkami , ja som použila pomaranče.
Postup
- KAČICA - umytú a očistenú kačicu zvonku i znútra osolíme.
- Ošúpané pomaranče rozpolíme a vyplníme s nimi dutinu v kačici. Otvor uzavrieme špáradlami.
- Cibuľu pokrájanú na drobno dáme smažiť na panvicu.
- Keď je cibuľa usmažená pridáme nakrájanú slaninu. A posmažíme spolu.
- Potom slaninu s cibuľou dáme do pekáča , ja používam brotvan hlinený .
- Do pekáča položíme pripravenú kačicu podlejeme červeným vínom . Prikrijeme alobalom a dáme do rúry piecť na 200 stup . c. PO čase keď dáme dolu alobal znížime teplotu na 180 stup. c
- Počas pečenia občas kačicu oblejeme výpekom . A keď je už kačka mäkká dáme dolu alobal a necháme zapiecť , po čase ju otočíme aby bola aj na druhej strane pekne upečená . Keď už chytá zlatistú farbu vyberieme z rúry a potrieme ju medom . Dáme ešte na 10 min.zapiecť. Koža nám ostane chrumkavá. Výpek zlejeme použijeme ho na prílohu. Podávame s knedľou a kapustou.
- KAPUSTA - nadtobno pokrájanú cibuľu dáme smažiť , keď je usmažená pridáme nakrájanú kapustu. Podlejeme troškou horúcej vody , posolíme , okoreníme , osladíme , pridáme rascu a necháme dusiť. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
- Pred dokončením vlejeme do kapusty múku rozmiešanú v troche vody a dobre premiešame .
- Nakoniec podľa chuti pridáme ocot. Dobrú chuť :)