Pečená kačica na slanine s kapustou (fotorecept )

Autor receptu: akeber

Tento recept mám od mojej starkej , vždy na hostinu piekla kačku na slanine . Až na to že ju plnila jablkami , ja som použila pomaranče.

Postup

  1. KAČICA - umytú a očistenú kačicu zvonku i znútra osolíme.
  2. Ošúpané pomaranče rozpolíme a vyplníme s nimi dutinu v kačici. Otvor uzavrieme špáradlami.
  3. Cibuľu pokrájanú na drobno dáme smažiť na panvicu.
  4. Keď je cibuľa usmažená pridáme nakrájanú slaninu. A posmažíme spolu.
  5. Potom slaninu s cibuľou dáme do pekáča , ja používam brotvan hlinený .
  6. Do pekáča položíme pripravenú kačicu podlejeme červeným vínom . Prikrijeme alobalom a dáme do rúry piecť na 200 stup . c. PO čase keď dáme dolu alobal znížime teplotu na 180 stup. c
  7. Počas pečenia občas kačicu oblejeme výpekom . A keď je už kačka mäkká dáme dolu alobal a necháme zapiecť , po čase ju otočíme aby bola aj na druhej strane pekne upečená . Keď už chytá zlatistú farbu vyberieme z rúry a potrieme ju medom . Dáme ešte na 10 min.zapiecť. Koža nám ostane chrumkavá. Výpek zlejeme použijeme ho na prílohu. Podávame s knedľou a kapustou.
  8. KAPUSTA - nadtobno pokrájanú cibuľu dáme smažiť , keď je usmažená pridáme nakrájanú kapustu. Podlejeme troškou horúcej vody , posolíme , okoreníme , osladíme , pridáme rascu a necháme dusiť. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame horúcou vodou.
  9. Pred dokončením vlejeme do kapusty múku rozmiešanú v troche vody a dobre premiešame .
  10. Nakoniec podľa chuti pridáme ocot. Dobrú chuť :)