Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom fotorecept

annieway - fotkaannieway, 2. januára 2016 16:14
Ďalšie recepty »
Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept)Foto: annieway

Dnes som v chladničke objavila asi 0.5kg diviačiu krkovičku a nebyť mojej duchaprítomnosti, tak by skončila na panvici ako rezne okorenené peprom a soľou. Divinu (a v podstate akékoľvek mäso s výnimkou kuraciny) som piekla v rúre prvý krát a priznám sa, že nebyť tej časovej náročnosti, tak by som takto piekla mäsko aj každý deň. Dúfam, že recept sa bude páčiť a hlavne, že bude chutiť.

5
porcií
15 min
príprava
100 min
na 220 °C

Suroviny

500 g
2 ks väčšia
6 strúčikov
2 ks
2 paličky
100 g
3 lístky
1 plechovka celé (alebo krájané)
200 ml
400 ml
Zemiaky s medvedím cesnakom:
1 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Na toto jedlo zvolíme väčšiu panvicu, ktorú potom budeme môcť dať do rúry. Na olivovom oleji si osmažíme cibuľu a cesnak dozlatista, potom pridáme schwarzwaldskú šunku a rozmarín (dosť veľa, aby omáčka dostala tú správnu arómu) a na miernom ohni smažíme ešte asi 3min. Celú túto zmes z panvice vyberieme a dáme si ju do misky bokom.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do výpeku z cibule, cesnaku a šunky pridáme ešte trochu oleja a na prudkom ohni opečieme kuchynskou utierkou vysušenú divinu. Treba dbať na to, aby bola opečená zo všetkých strán a dáme ju bokom k cibuli, cesnaku a šunke.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice, v ktorej sme si opiekli mäso nalejeme červené víno, zredukujeme.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vína pridáme paradajky, vývar, mrkvu, stopkový zeler, cibuľovo-cesnakovo-šunkovú zmes, bobkový list a privedieme k varu. Keď nám zmes vrie pridáme mäsko a šupneme do rúry.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko som piekla na 220°C 40 minút (prikryté). Potom som znížila teplotu na 160°C, mäsko som odkryla, otočila a do rúry som dala piecť zemiaky a piekla som ešte hodinu. Čiže pečenie mäska trvalo dokopy 1 hodinu a 40 minút.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príprava zemiakov s medvedím cesnakom: Včera pri upratovaní mrazničky som natrafila na medvedí cesnak. Tak ma dnes napadlo, že by sa skvele hodil k mojej divine, pomohla trošku aj kreativita a neskutočne lahodné pečené zemiačiky boli na svete. Rozmixovaný medvedí cesnak som zmiešala s olivovým olejom a roztlačila som do zmesi celý citrón. Dôkladne som celú zmes rozmiešala a nechala som to stáť asi hodinu.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Umyla som zemiaky a v šupke som ich nakrájala na štvrtiny. Na vymastený plech som ich naukladala, poriadne som ich potrela zmesou s medvedím cesnakom a výdatne som ich osolila. Dosť som sa obávala, že keď ich budem piecť v rúre, či mi medvedí cesnak na zemiakoch neprihorí ale nestalo sa tak, a zemiaky boli vynikajúce. Pokojne by sa dali jesť aj bez mäsa, len tak s kyslou smotanou alebo ľahučkou omáčkou.

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Avšak dnes sme k nim mali túto pochúťku, moji chlapci si pochvaľovali, mäsko bolo neskutočne mäkkučké, omáčku som nesolila a napriek tomu bola neskutočne chutná a zemiačiky s medvedím cesnakom sa k tomuto jedlu výborne hodili. Odporúčam ;)

    Pečená diviačia krkovička so zemiakmi a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist