Patizónový prívarok
Patizónový prívarok s jogurtom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchý obed z plodov jesene.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Patizón som umyla a osušila.
- Rozrezala som ho na dve polovice, ošúpala a nakrájala na mesiačiky.
- Mesiačiky som nakrájala na malé kocky. Ošúpala som cibuľu a cesnak.
- Na masti som orestovala cibuľu, cesnak a pridala som celú rascu.
- Pridala som kocky patizónu a spolu chvíľku podusila.
- Pridala som mletú červenú papriku.
- Osolila, okorenila.
- Pridala som toľko vody, aby boli kocky patizónu ponorené a dusila som do mäkka. Nenechávam rozvariť, lepšie mi chutia keď sú akurát.
- Pripravila som domáce mlieko aj biely jogurt. Týmto jogurtom teraz zahusťujem aj polievky na kyslo. Je to zdravšie ako umelé smotany.
- V troške mlieka som rozmiešala múku.
- Pridala som za jednu lyžicu jogurtu.
- A všetko som pridala k uvarenému patizónu. Nechala som na slabom plameni prejsť varom.
- Keď sa múka uvarila, pridala som zbytok bieleho jogurtu. Rozmiešala a už iba chvíľku nechala podusiť.
- Hotový prívarok som ochutila, cukrom, citrónovou šťavou a napokon nakrájaným kôprom.
- Podávala som s vareným vajíčkom a domácim chlebom.
Prajem vám dobrú chuť.