Patizónový prívarok

Patizónový prívarok s jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý obed z plodov jesene.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Patizón som umyla a osušila.
  2. Rozrezala som ho na dve polovice, ošúpala a nakrájala na mesiačiky.
  3. Mesiačiky som nakrájala na malé kocky. Ošúpala som cibuľu a cesnak.
  4. Na masti som orestovala cibuľu, cesnak a pridala som celú rascu.
  5. Pridala som kocky patizónu a spolu chvíľku podusila.
  6. Pridala som mletú červenú papriku.
  7. Osolila, okorenila.
  8. Pridala som toľko vody, aby boli kocky patizónu ponorené a dusila som do mäkka. Nenechávam rozvariť, lepšie mi chutia keď sú akurát.
  9. Pripravila som domáce mlieko aj biely jogurt. Týmto jogurtom teraz zahusťujem aj polievky na kyslo. Je to zdravšie ako umelé smotany.
  10. V troške mlieka som rozmiešala múku.
  11. Pridala som za jednu lyžicu jogurtu.
  12. A všetko som pridala k uvarenému patizónu. Nechala som na slabom plameni prejsť varom.
  13. Keď sa múka uvarila, pridala som zbytok bieleho jogurtu. Rozmiešala a už iba chvíľku nechala podusiť.
  14. Hotový prívarok som ochutila, cukrom, citrónovou šťavou a napokon nakrájaným kôprom.
  15. Podávala som s vareným vajíčkom a domácim chlebom. Prajem vám dobrú chuť.