Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji podusíme šalotku a cesnak, pridáme paštrnák. Zalejeme mliekom a kuracím vývarom a necháme zovrieť. Varíme, až kým paštrnák nie je mäkký a polievku rozmixujeme v mixéri a prepasírujeme.
  2. Na mäsovú plnku opečieme teľacie líčka na oleji. Líčka vyberieme z hrnca a do výpeku pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a slaninu. Pečieme, kým zelenina nezmäkne a podlejeme ju červeným vínom, ktoré necháme úplne zredukovať. Pridáme líčka a zalejeme studeným vývarom a ľadom a necháme zovrieť. Varíme, až kým líčka nie sú úplne mäkké. Vývar scedíme a zredukujeme na polovicu. Vychladnuté líčka narežeme na malé kocky. Pridáme ich do omáčky a redukujeme. Pridáme maslo a plnku necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si cesto na zemiakové pirohy, ktoré naplníme plnkou a uvaríme v slanej vode. Pirohy opražíme na masle. Oštiepok nakrájame na kocky a podávame s polievkou, pirohmi a rukolou.