Papa a la Huancaína videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 2. januára 2022

Peruánska špecialita, ktorej krása doslova spočíva v jej jednoduchosti. Výborná ako príloha, aj ako hlavné jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
100 g
40 g
1 strúčik
1 PL
200 ml
4 ks
2 ks
1 ks
80 g




Postup

  1. 1

    Umy papriku a vyber z nej semiačka. Nakrájaj ju na niekoľko menších kúskov a potom ulož ju na rozpálenú grilovaciu panvicu. Nasucho opekaj asi 5 minút z každej strany. Ak nemáš grilovaciu panvicu, papriku upeč v rúre pod grilom.

  2. 2

    Do mixéru vlož opečenú papriku, syr, krekry a cesnak, následne prilej olej spolu so zahusteným mliekom. Dochuť čiernym korením. Premixuj zmes do hladkej konzistencie. Osoľ podľa potreby, ale pozor, feta syr je dosť slaný sám o sebe. Omáčka Huancaína je hotová.

  3. 3

    Ošupané a na plátky nakrájané zemiaky uvar v osolenej vriacej vode - asi 15 minút.

  4. 4

    Vajíčka uvar na hniličku (5 a pol minúty v osolenej vriacej vode s následným schladením v ľadovej vode) a ošúp ich zo škrupiny.

  5. 5

    Očisti šalát a natrhaj ho na menšie kúsky. Polož ho ako základ na servírovací tanier a polož naň zemiaky. Polej ich omáčkou Huancaína, posyp čiernymi olivami a na vrch polož rozkrojené vajíčko.

  6. 6

    Instagram : walrus.buko

Diskusia k receptu

bugout
Do omáčky Huancaína sa používa peruánska čili paprika aji amarillo. Žltá paprika ju rozhodne nenahradí.
blogbusker
@bugout (2.1.2022 21:23) Ano, viem o tom, ale mojim prianim je dostat recepty hlavne k ludom, ktori ich nepoznaju, resp. k ludom, ktori maju k dispozicii len klasicky nasinsky supermarket, nie obchody so zahranicnymi specialitami :) Ja zijem v stredoslovenskom mestecku, kde sa taketo veci zohnat nedaju, viem si predstavit, ze ani napriklad v Trebisove, alebo v Puchove ... cize, ano, v tomto pripade ju rozhodne nahradi :)

blogbusker
@afataga (3.1.2022 10:25) Jj, presne tuto mam :) ale skusim inac teda - rad sa venujem zahranicnym receptom v domacich podmienkach, cize pracujem iba s tym, co sa da kupit v beznom supermarkete, aji som nepouzil narocky, tak som to chcel ;)

bugout
@blogbusker (3.1.2022 10:01)
Ja to chápem (a snažím sa veľa krát o to isté), ale potom skús napísať do receptu, že má tam ísť takáto surovina ja som ju nahradil takouto (ja to zvyknem písať).

Keď nahradiš v recepte esenciálnu zložku, ktorá ten recept robí originálny, niečím iným tak to skrátka nie je ten recept. Asi uznáš, že čili papriku nahradiť klasickou paprikou dosť zmení charakter jedla.

Lebo toto je ako keby som písal recept na nejaké thajské kari a kari pastu urobím z kápie... Tu na varecha je jeden veľmi "dobrý" recept na miso shiru. Autor sa však rozhodol, že miso do tej polievky netreba, navyše je to komerčný recept 😂
mijaita
@blogbusker (3.1.2022 10:01)

Jiste, ale pozmenila bych název. Toto opravdu huancaina neni. Ty jejich papriky oranzove maji nadhernou ovocnou chut a jen malinko pali. Vzdyt proc neudelat omacku z oranzovych paprik.... ?
1x bugout




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia