Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, dnes 15:18
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept)
Foto: olinecka

Piekla som na oslavu narodenín. Torta prekvapila svojou chuťou...

12-16
porcií
80 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Tmavý korpus:
6 ks
230 g
1 bal. (20 g)
6 PL
120 g
120 g
20 g preosiate
Svetlý korpus:
6 ks
230 g
1 bal. (20 g)
6 PL
120 g
120 g
štipka
Čokoládová plnka:
250-300 g
1 bal. (v prášku)
3-4 PL
3 PL (18 %)
250-300 g
Smotanová plnka:
300 ml (33 %)
250 g
1 bal.
Na potretie korpusu:
 (alebo ríbezľový)




Postup

  1. 1

    Príprava svetlého korpusu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, pridáme vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Mixérom šľaháme na najvyššom stupni do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí 8-10 minút. Zašľaháme postupne po jednom žĺtky a následne po lyžiciach pridávame olej. Múku hladkú, polohrubú preosejeme a varechou po častiach vmiešame do základu. Štvorcová tortová forma 25x25 cm - boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35minút.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tmavý korpus pripravíme rovnakým postupom ako svetlý korpus, len do múky pridáme preosiate kakao.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejeme do formy a pečieme 30-35 minút.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Čokoládová plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a po zovretí vlejeme rozmiešany puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Po miernom vychladnutí vmiešame kyslú smotanu a nakoniec pridáme po častiach zmäknuté maslo.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotová čokoládová plnka, džem na potretie korpusu, suroviny na smotanovú plnku.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Svetlý aj kakaový korpus pomôckou prekrojíme na rovnaké polovice, stiahneme papier na pečenie. Svetlý korpus potrieme marhuľovým džemom a čokoládovou plnkou. Položíme tmavý kakaový korpus, ktorý potrieme džemom. Pripravíme smotanovú plnku. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a zašľaháme do tuha. Nanesieme na kakaový korpus, uhladíme. Tortu ďalej vrstvíme - svetlý korpus, čokoládová plnka, kakaový korpus, smotanová plnka. Zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zaťaženie odstránime, tortu potrieme zvyškom smotanovej plnky a ozdobíme ovocím podľa seba... Finál prevedenie...

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť...

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Takto po ochutnávke v reze.

    Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu