Torta
Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Piekla som na oslavu narodenín. Torta prekvapila svojou chuťou...
12-16 porcií |
80 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Príprava svetlého korpusu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, pridáme vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Mixérom šľaháme na najvyššom stupni do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí 8-10 minút. Zašľaháme postupne po jednom žĺtky a následne po lyžiciach pridávame olej. Múku hladkú, polohrubú preosejeme a varechou po častiach vmiešame do základu. Štvorcová tortová forma 25x25 cm - boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35minút.
- Tmavý korpus pripravíme rovnakým postupom ako svetlý korpus, len do múky pridáme preosiate kakao.
- Cesto vylejeme do formy a pečieme 30-35 minút.
- Čokoládová plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a po zovretí vlejeme rozmiešany puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Po miernom vychladnutí vmiešame kyslú smotanu a nakoniec pridáme po častiach zmäknuté maslo.
- Hotová čokoládová plnka, džem na potretie korpusu, suroviny na smotanovú plnku.
- Svetlý aj kakaový korpus pomôckou prekrojíme na rovnaké polovice, stiahneme papier na pečenie. Svetlý korpus potrieme marhuľovým džemom a čokoládovou plnkou. Položíme tmavý kakaový korpus, ktorý potrieme džemom. Pripravíme smotanovú plnku. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a zašľaháme do tuha. Nanesieme na kakaový korpus, uhladíme. Tortu ďalej vrstvíme - svetlý korpus, čokoládová plnka, kakaový korpus, smotanová plnka. Zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Zaťaženie odstránime, tortu potrieme zvyškom smotanovej plnky a ozdobíme ovocím podľa seba... Finál prevedenie...
- Dobrú chuť...
- Takto po ochutnávke v reze.