Torta

Ovocná torta s čokoládovou a mascarpone plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Piekla som na oslavu narodenín. Torta prekvapila svojou chuťou...

12-16
porcií
80 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava svetlého korpusu. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, pridáme vanilínový cukor a po lyžiciach pridávame kryštálový cukor. Mixérom šľaháme na najvyššom stupni do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí 8-10 minút. Zašľaháme postupne po jednom žĺtky a následne po lyžiciach pridávame olej. Múku hladkú, polohrubú preosejeme a varechou po častiach vmiešame do základu. Štvorcová tortová forma 25x25 cm - boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 30-35minút.
  2. Tmavý korpus pripravíme rovnakým postupom ako svetlý korpus, len do múky pridáme preosiate kakao.
  3. Cesto vylejeme do formy a pečieme 30-35 minút.
  4. Čokoládová plnka: V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a po zovretí vlejeme rozmiešany puding. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Prelejeme ho do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Po miernom vychladnutí vmiešame kyslú smotanu a nakoniec pridáme po častiach zmäknuté maslo.
  5. Hotová čokoládová plnka, džem na potretie korpusu, suroviny na smotanovú plnku.
  6. Svetlý aj kakaový korpus pomôckou prekrojíme na rovnaké polovice, stiahneme papier na pečenie. Svetlý korpus potrieme marhuľovým džemom a čokoládovou plnkou. Položíme tmavý kakaový korpus, ktorý potrieme džemom. Pripravíme smotanovú plnku. Smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a zašľaháme do tuha. Nanesieme na kakaový korpus, uhladíme. Tortu ďalej vrstvíme - svetlý korpus, čokoládová plnka, kakaový korpus, smotanová plnka. Zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Zaťaženie odstránime, tortu potrieme zvyškom smotanovej plnky a ozdobíme ovocím podľa seba... Finál prevedenie...
  8. Dobrú chuť...
  9. Takto po ochutnávke v reze.