Oškvarkové pagáče

Oškvarkové pagáče

Autor receptu: csicsi

20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup je jednoduchý najprv spravíme kvások: do 3 dl vlažného mlieka pridáme cukor a droždie - necháme napučať.
  2. Do veľkej misy pridáme preosiatu múku. Do jednej strany som dala kvások a do druhej strany soľ, vajíčka a Palmarin. Postupne som pridávala pochúťkovú smotanu, pomleté oškvarky (cca 200 g, ja som dávala 1 kelímok) a nakoniec ocot. Cesto som dobre vymiesila, prikryla s potravinárskou fóliou a nechala nakysnúť (cca 30 minút).
  3. Ďalšie oškvarky rozrobíme s masťou. Nakysnuté cesto rozvaľkáme a natrieme oškvarkami, trošku ešte môžeme posoliť.
  4. Cesto prekladáme 3x po 15 minútach. Na koniec z cesta vykrajujeme kolieska alebo štvorce, poukladáme na plech, potrieme žĺtkom a necháme kysnúť ešte pár minút.
  5. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 - 200 °C cca 20 minút (do zlatista). Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!