Cuketovo–orechový chlebík
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 29. júla 2024
mesačník Varecha, 29. júla 2024
Foto: Shutterstock
1 bochník
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cuketu najemno nastrúhame alebo rozmixujeme, vložíme do bavlnenej utierky alebo sitka a dobre vyžmýkame, pričom vodu z nej zachytíme do misky alebo do hrnčeka.
- 2
Vo vlažnej vode z cukety rozpustíme 1 balíček droždia so štipkou soli.
- 3
V samostatnej miske zmiešame 200 g ľubovoľnej múky (pri celozrnnej treba dať do cesta viac vody), 150 g mletých vlašských orechov, 1 lyžičku prášku do pečiva a soľ podľa chuti.
- 4
Pridáme cuketu a vodu s droždím. Ak chceme, môžeme pridať aj nadrobno nakrájané bylinky – napríklad petržlenovú vňať.
- 5
Všetko v miske vymiesime na cesto – varechou alebo pomocou kuchynského robota.
- 6
Cesto dáme do formy vyloženej papierom na pečenie.
- 7
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 45 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu