Orechový chlebík
Orechový chlebík s hruškovým čatní
Autor receptu: redakcia
Postup- Orechový chlebík: Do misy preosejeme múku so soľou, v strede urobíme jamku
a dáme do nej rozšľahané vajcia, mlieko a prášok do pečiva. Všetko spolu premiešame,
pridáme med, posekané vlašské orechy, hrozienka a sušené slivky a vypracujeme redšie cesto. Vylejeme do formy s rozmermi 10 x 30 x 5 cm vyloženej papierom na pečenie
a pečieme 35 až 40 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
- Medovo–hruškové čatní: Očistené hrušky nakrájame na malé rovnomerné kocky.
Očistenú šalotku nakrájame a orestujeme na olivovom oleji, pridáme polovicu nakrájaných hrušiek, biele víno, ochutíme soľou, medom, citrónovou šťavou a všetko spolu
dusíme do polomäkka. Potom pridáme zvyšnú polovicu hrušiek a všetko už len krátko
podusíme, aby v čatní zostali kúsky. Nakoniec pridáme lístky čerstvého tymianu.
|