Nepečené pistáciové rezy
Nepečené pistáciové rezy

Nepečené pistáciové rezy s čokoládou, ideálne pre nedočkavé maškrtné jazýčky videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, dnes 06:00

Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády. Rúru nepotrebujete, tejto dobrote postačí chvíľka v chladničke.

12-15
porcií
15 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

200 g
1 PL
45 g
50 g
1/2 ČL
15 g
200 g
Okrem toho:
150 g
1 PL
50 g nasekané



Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme spolu s olejom, nalejeme na burizóny a premiešame. Pripravenú zmes natlačíme do formy na srnčí chrbát (30x12 cm) vystlanej papierom na pečenie a uhladíme.

  2. 2

    Kukuričné lupienky podrvíme, pridáme soľ, roztopené maslo a pistáciový krém. Dobre primiešame. Pistáciovú zmes rovnomerne nanesieme na čokoládu s burizónmi vo forme, povrch uhladíme.

  3. 3

    Ako poslednú vrstvu navrch nalejeme roztopenú čokoládu zmiešanú s olejom. Posypeme nasekanými pistáciami a necháme v chlade stuhnúť.

  4. 4

    Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

gretka70
Vyzerá to super,ale pistáciový krém si pripravím sama,alebo je to pistáciová pasta + ?.
redakcia
@gretka70 (13.11.2025 08:40)

Dobrý deň, v recepte sme použili kupovaný pistáciový krém, ktorý je už osladený.