Nepečené pistáciové rezy
Nepečené pistáciové rezy s čokoládou, ideálne pre nedočkavé maškrtné jazýčky (videorecept)
Autor receptu: tartletka
Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády.* Rúru
nepotrebujete, tejto dobrote postačí chvíľka v chladničke.
|
12-15 porcií |
15 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Čokoládu roztopíme spolu s olejom, nalejeme na burizóny a premiešame. Pripravenú zmes natlačíme do formy na srnčí chrbát (30x12 cm) vystlanej papierom na pečenie a uhladíme.
- Kukuričné lupienky podrvíme, pridáme soľ, roztopené maslo a pistáciový krém. Dobre primiešame. Pistáciovú zmes rovnomerne nanesieme na čokoládu s burizónmi vo forme, povrch uhladíme.
- Ako poslednú vrstvu navrch nalejeme roztopenú čokoládu zmiešanú s olejom. Posypeme nasekanými pistáciami a necháme v chlade stuhnúť.
- Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme servírovať.