Nepečené pistáciové rezy

Nepečené pistáciové rezy s čokoládou, ideálne pre nedočkavé maškrtné jazýčky (videorecept)

Autor receptu: tartletka

Kombinácia chrumkavej textúry burizónov a kukuričných lupienkov, krémovej pistáciovej vrstvy a milovanej čokolády.* Rúru nepotrebujete, tejto dobrote postačí chvíľka v chladničke.

12-15
porcií
15 (+ tuhnutie) minút
príprava

Postup

  1. Čokoládu roztopíme spolu s olejom, nalejeme na burizóny a premiešame. Pripravenú zmes natlačíme do formy na srnčí chrbát (30x12 cm) vystlanej papierom na pečenie a uhladíme.
  2. Kukuričné lupienky podrvíme, pridáme soľ, roztopené maslo a pistáciový krém. Dobre primiešame. Pistáciovú zmes rovnomerne nanesieme na čokoládu s burizónmi vo forme, povrch uhladíme.
  3. Ako poslednú vrstvu navrch nalejeme roztopenú čokoládu zmiešanú s olejom. Posypeme nasekanými pistáciami a necháme v chlade stuhnúť.
  4. Potom vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a môžeme servírovať.