Orechový koláč
Orechový koláč

Nahé orechové štangle s jablkami

helena10 - bez fotkyhelena10, 29. novembra 2024
Nahé orechové štangle s jablkami
Foto: helena10

Jednoduchý koláč ku káve pre tých, čo ľúbia orechy.

25 minút
na 175 °C

Suroviny

2 ks
220 ml
1 ČL
štipka
200 ml
100 ml
350 ml mleté
300 ml
1 bal.
3 ks väčšie
Na plech:




Postup

  1. 1

    V nádobe vyšľahám celé vajcia s cukrami a štipkou soli na svetlú masu. Do nej pridám po častiach olej, mlieko, mleté vlašské orechy, za tým preosiatu múku s práškom do pečiva a premiešam. Polovica orechov bola hrubšie zomletá. Nakoniec zľahka tiež po častiach primiešam ošúpané a na väčších očkách nastrúhané jablká. Vymiešam.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem na vopred vymastený a posypaný plech rozmerov 20x35 cm. Zarovnám. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25 minút. Skontrolujem dreveným špáradlom. Upečený koláč nakrájam až po vychladnutí. Pre nás je postačujúco sladký a vláčny.

Diskusia k receptu

farbuska
Tento koláčik mi bude nielen chutiť (pre mňa čaju), ale ho ľahko zvládnem aj pripraviť. Vďaka za veľmi sympatický recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia