Mungo fazuľa

Mungo fazuľa so zeleninou a šampiňónmi

Autor receptu: blissofplants

10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.
  2. Pridáme zopár karí listov a štipku horčičných semienok.
  3. Všetku zeleninu očistíme, spolu so šampiňónmi nakrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca (okrem listov z kalerábu) spolu s opláchnutou fazuľou (vopred aspoň 4 hodiny namočenú vo vode).
  4. Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme približne 20 minút.
  5. Dobre ochutíme. Zalejeme passatou a pridáme listy z kalerábu.
  6. Varíme, kým mungo a zelenina nezmäknú (približne ešte 15 minút). Dávame pozor, aby sa mungo neprevarila, vtedy už nemá pekný tvar.
  7. Podávame so zemiakovou kašou, s ryžou alebo chlebíkom. Pri podávaní môžte posypať sezamovými semiačkami a pridať chilli sriracha omáčku podľa chuti.