Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, na ktorom opražíme nadrobno nakrájaný pór.
Pridáme zopár karí listov a štipku horčičných semienok.
Všetku zeleninu očistíme, spolu so šampiňónmi nakrájame na malé kúsky a pridáme do hrnca (okrem listov z kalerábu) spolu s opláchnutou fazuľou (vopred aspoň 4 hodiny namočenú vo vode).
Zalejeme vodou, prikryjeme hrniec a varíme približne 20 minút.
Dobre ochutíme. Zalejeme passatou a pridáme listy z kalerábu.
Varíme, kým mungo a zelenina nezmäknú (približne ešte 15 minút). Dávame pozor, aby sa mungo neprevarila, vtedy už nemá pekný tvar.
Podávame so zemiakovou kašou, s ryžou alebo chlebíkom. Pri podávaní môžte posypať sezamovými semiačkami a pridať chilli sriracha omáčku podľa chuti.