Morčacie závitky
Morčacie závitky

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 18. marca 2019
Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g
200 g predvarené
1 ks
2 ks
100 ml
Cuketové rizoto:
400 g
1 ks
1 bal.
200 ml
80 g strúhaný
1 l
1 ks
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, smotanu, rozmixujeme, pridáme soľ, korenie, nasekaný mangold, nasekané gaštany.

  2. 2

    Zmes natrieme na rezne, zrolujeme, zabalíme do fólie a alobalu. Dáme variť do vriacej vody na 40 minút.

  3. 3

    Rizoto: Cibuľu nakrájame nadrobno, orestujeme na masle, pridáme cuketu a ryžu arborio. Chvíľu restujeme, zalejeme vínom a vývarom a necháme vrieť na slabom ohni. Pridáme šafran a varíme 16 – 18 minút. Pridáme nastrúhaný parmezán, maslo, posekanú petržlenovú vňať a 100 ml smotany na zjemnenie. Dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Tak si to zjednoduš. Daj len mangold, alebo len gaštany... však to má slúžiť na inšpiráciu. Pochopiteľne, že šéfkuchár trávi s jedlom pracovný čas, tak sa tomu môže a musí venovať inak ako kuchár-amatér.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia