Morčacie závitky s jablkovo-chrenovou omáčkou fotorecept
Foto: jatanika
Trošku nezvyčajné, ale chutné...
porcie
Postup
-
1
Rezne naklepeme. Osolíme a dobre potrieme roztlačeným cesnakom. Ak treba, slaninu nakrájame. Ja som mala domáci údený bôčik, tak som nakrájala na hranolčeky. Rozdelíme ju na rezne. Na každý dáme 3 sušené slivky a trochu brusníc.
-
2
Zatočíme do závitkov, prichytíme špáradlom.
-
3
V panvici rozohrejeme olej a závitky zo všetkých strán opečieme, aby sa zatiahli.
-
4
Preložíme do pekáča, trochu podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a zakryté v rúre upečieme domäkka. Odkryjeme a dopečieme do chrumkava.
-
5
Medzitým si pripravíme omáčku. Jablká nastrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou. V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme trochu cukru, jablká a chvíľu pražíme. Prilejeme smotanu, trochu vody a povaríme. Osolíme, okoreníme, pridáme najemno nastrúhaný chren. Už nevaríme. Podľa chuti ešte ocukríme alebo okyslíme. Môžeme pridať aj výpek z mäsa. Ale ja som nedávala. Omáčku môžeme rozmixovať.
-
6
Závitky servírujeme na omáčke prekrojené šikmo na polovice. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.
jemnejsia. No isto to vyskusam, davam do KK
@jarca , ja zvyčajne tiež mixujem, ak malá práve nespí...