Morčacia ihla
Morčacia ihla

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom fotorecept

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 22. marca 2019
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g spodné
200 g
1 ks väčšia
800 g
50 g
1 ks
1 bal.
2 strúčiky
z 1/2 citróna
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a okoreníme.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle mäso, cuketu a slaninku. Opečieme sprudka na olivovom oleji a zapečieme v rúre zohriatej na 180 °C 15 – 20 minút.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, dáme na plech, pridáme soľ, korenie, maslo. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým nebudú mäkké. Po upečení pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uhorkový dip: Uhorku očistíme a nastrúhame najemno. Z nastrúhaných uhoriek cez sitko vytlačíme šťavu. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, nasekaný kôpor, jogurt, šťavu z polovice citróna, lyžičku cukru a lyžičku olivového oleja. Všetko zamiešame.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@Evanaaa (22.3.2019 18:41)

Šéfkuchárske recepty publikované na varecha.sk tento týždeň boli zverejnené v časopise Varecha, ktorý je prílohou piatkového denníka Pravda. Témou čísla boli morčacie špeciality, takže preto sú recepty venované tomuto druhu mäsa.
@Haji , ja som si jeden čas kupovávala piatkovú Pravdu kvôli vloženému časopisu Varecha, viem, vždy bola iná téma, ale už som na to aj zabudla....takže teraz je na rade morka :-)

Pridaj komentár k receptu: