Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom fotorecept

Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 22. marca 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

600 g spodné
200 g
1 ks väčšia
800 g
50 g
1 ks
1 bal.
2 strúčiky
z 1/2 citróna
1 KL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a okoreníme.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle mäso, cuketu a slaninku. Opečieme sprudka na olivovom oleji a zapečieme v rúre zohriatej na 180 °C 15 – 20 minút.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, dáme na plech, pridáme soľ, korenie, maslo. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým nebudú mäkké. Po upečení pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uhorkový dip: Uhorku očistíme a nastrúhame najemno. Z nastrúhaných uhoriek cez sitko vytlačíme šťavu. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, nasekaný kôpor, jogurt, šťavu z polovice citróna, lyžičku cukru a lyžičku olivového oleja. Všetko zamiešame.

    Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist