Foto: mirkajan
Pridávam jeden z receptov, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený, mám ho od ocina. O omáčku z tohto receptu sa u nás vždy Zobraziť celý popisPridávam jeden z receptov, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený, mám ho od ocina. O omáčku z tohto receptu sa u nás vždy zvádza boj, preto ju vždy robím z takmer dvojnásobného množstva, než uvádza pôvodný recept...
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Slaninu pokrájame na kocky, opražíme a na nej podusíme na kocky pokrájanú mrkvu. Odstavíme z ohňa, pridáme 1 vajce a 1/3 na menšie kúsky nakrájanej zelenej fazuľky. Okorením mčk a premiešame.
- 2
Mäso osolíme, pikantne okoreníme podľa chuti a premiešame s s 1 vajcom a jednou na jemno postrúhanou cibuľou. Na pekáčik nalejeme olej, rozotrieme po celej ploche a stred pekáčika posypeme strúhankou.
- 3
Mäsovú hmotu uložíme na plát alobalu a rukou roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Po celej ploche mäsového plátu rozložíme mrkvovo fazuľkovú plnku.
- 4
Pomocou alobalu mäsový plát s plnkou zvinieme do rolády, ktorú preložíme na pekáčik na stred vysypaný strúhankou.
- 5
Roládu posypeme strúhankou asi 10 min. zapečieme vo vyhriatej rúre. Do pekáčika potom pridáme bobkový list a na drobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme asi 1/2 pohárom vody a odokryté necháme piecť v rúre,kým nie je povrch chrumkavý, priebežne polivame výpekom. Pred dokončením pridáme do pekáčika zvyšok zelenej fazuľky a zalejeme ju kyslou smotanou, ktorú sme premiešali s múkou, octom a cukrom podľa chuti (cca 1 kopcovitá PL cukru a 1 PL octu). Necháme prevrieť a podávame so zemiakovou kašou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu