Mleté mäso s fazuľkou

Autor receptu: mirkajan

Pridávam jeden z receptov, ktorý je v našej rodine veľmi obľúbený, mám ho od ocina. O omáčku z tohto receptu sa u nás vždy zvádza boj, preto ju vždy robím z takmer dvojnásobného množstva, než uvádza pôvodný recept...

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme a na nej podusíme na kocky pokrájanú mrkvu. Odstavíme z ohňa, pridáme 1 vajce a 1/3 na menšie kúsky nakrájanej zelenej fazuľky. Okorením mčk a premiešame.
  2. Mäso osolíme, pikantne okoreníme podľa chuti a premiešame s s 1 vajcom a jednou na jemno postrúhanou cibuľou. Na pekáčik nalejeme olej, rozotrieme po celej ploche a stred pekáčika posypeme strúhankou.
  3. Mäsovú hmotu uložíme na plát alobalu a rukou roztlačíme do tvaru obdĺžnika. Po celej ploche mäsového plátu rozložíme mrkvovo fazuľkovú plnku.
  4. Pomocou alobalu mäsový plát s plnkou zvinieme do rolády, ktorú preložíme na pekáčik na stred vysypaný strúhankou.
  5. Roládu posypeme strúhankou asi 10 min. zapečieme vo vyhriatej rúre. Do pekáčika potom pridáme bobkový list a na drobno pokrájanú cibuľu. Podlejeme asi 1/2 pohárom vody a odokryté necháme piecť v rúre,kým nie je povrch chrumkavý, priebežne polivame výpekom. Pred dokončením pridáme do pekáčika zvyšok zelenej fazuľky a zalejeme ju kyslou smotanou, ktorú sme premiešali s múkou, octom a cukrom podľa chuti (cca 1 kopcovitá PL cukru a 1 PL octu). Necháme prevrieť a podávame so zemiakovou kašou.