Restované hovädzie mäso
Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
Autor receptu: ryzasos
Keď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie.* Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou
ryžou v sladko-pikantnej omáčke je ďalší fit recept, ktorý sa zaradil medzi mojich favoritov už po prvom ochutnaní. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 450 ml vody.
- Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút, pričom do nej ku koncu vložíme aj nasekaný koriander.
- Kým sa ryža varí, vo woku si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, poriadne ho vareškou rozbijeme a orestujeme z každej strany, kým sa stiahne.
- Následne do mäsa pridáme sójovú a chilli omáčku, nadrobno nasekaný zázvor, med, prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli a nakrájaný ananás.
- Mäsovú zmes dobre zamiešame a varíme na miernom plameni približne 15 minút, pričom ju občas zamiešame. Ku koncu mäso ochutnáme a podľa chuti ho ešte môžeme dosladiť medom, prípadne pridať viac chilli omáčky. Ku koncu môžeme do mäsa vmiešať aj čerstvý koriander.
- Mäso podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou a posypané jarnou cibuľkou.