Restované hovädzie mäso

Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke

Autor receptu: ryzasos

Keď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie.* Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke je ďalší fit recept, ktorý sa zaradil medzi mojich favoritov už po prvom ochutnaní. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 450 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút, pričom do nej ku koncu vložíme aj nasekaný koriander.
  3. Kým sa ryža varí, vo woku si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, poriadne ho vareškou rozbijeme a orestujeme z každej strany, kým sa stiahne.
  4. Následne do mäsa pridáme sójovú a chilli omáčku, nadrobno nasekaný zázvor, med, prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli a nakrájaný ananás.
  5. Mäsovú zmes dobre zamiešame a varíme na miernom plameni približne 15 minút, pričom ju občas zamiešame. Ku koncu mäso ochutnáme a podľa chuti ho ešte môžeme dosladiť medom, prípadne pridať viac chilli omáčky. Ku koncu môžeme do mäsa vmiešať aj čerstvý koriander.
  6. Mäso podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou a posypané jarnou cibuľkou.