Nenáročný postup ako pripraviť chutne morské ryby, recept pochadza od spanielskeho priatela.
príprava
Postup
-
1
Merlúzu a mušle rozmrazime. Merlúzu osolime morskou solou, priblizne dvoma malymi lyzickami a okorenime bielym korenim. Mušle nesolime a nekorenime.
-
2
Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu, zubok cesnaku a osolime jednou malou lyzickou morskej soli.
-
3
Pridame merluzu a z jednej aj druhej strany ju jemne opecieme.
-
4
Pridame jednu polievkovu lyzicu muky, rozmiesame ju a asi minutu pockame.
-
5
Pridame suseny petrzlen alebo cerstvy, premiesame a zase asi minutu pockame.
-
6
Teraz pridame biele vino a cakame kym sa alkohol trosku vypari.
-
7
K merluze pridame musle, zalejeme vodou a vsetko dobre premiesame. Nezabudajme merluzu pocas celeho varenia otacat. Musle varime cca 5 minut pred ukoncenim varenia.
-
8
Nakoniec vsetko naservirujeme na velku misu alebo taniere a podavame s chlebom, ktory si macame v stave. Dobru chut.
merlúzu nepoznám, recept sa mi však páči.
samozrejme, niektoré mäkkýše sa jedia aj surové s citrónom, napr. ustrice.