Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept)
Autor receptu: maiyamanu
Nenáročný postup ako pripraviť chutne morské ryby,
recept pochadza od spanielskeho priatela.
Postup
- Merlúzu a mušle rozmrazime. Merlúzu osolime morskou solou, priblizne dvoma malymi lyzickami a okorenime bielym korenim. Mušle nesolime a nekorenime.
- Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu, zubok cesnaku a osolime jednou malou lyzickou morskej soli.
- Pridame merluzu a z jednej aj druhej strany ju jemne opecieme.
- Pridame jednu polievkovu lyzicu muky, rozmiesame ju a asi minutu pockame.
- Pridame suseny petrzlen alebo cerstvy, premiesame a zase asi minutu pockame.
- Teraz pridame biele vino a cakame kym sa alkohol trosku vypari.
- K merluze pridame musle, zalejeme vodou a vsetko dobre premiesame. Nezabudajme merluzu pocas celeho varenia otacat. Musle varime cca 5 minut pred ukoncenim varenia.
- Nakoniec vsetko naservirujeme na velku misu alebo taniere a podavame s chlebom, ktory si macame v stave. Dobru chut.