Merlúza s mušľami v zelenej šťave (fotorecept)

Autor receptu: maiyamanu

Nenáročný postup ako pripraviť chutne morské ryby, recept pochadza od spanielskeho priatela.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Merlúzu a mušle rozmrazime. Merlúzu osolime morskou solou, priblizne dvoma malymi lyzickami a okorenime bielym korenim. Mušle nesolime a nekorenime.
  2. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu, zubok cesnaku a osolime jednou malou lyzickou morskej soli.
  3. Pridame merluzu a z jednej aj druhej strany ju jemne opecieme.
  4. Pridame jednu polievkovu lyzicu muky, rozmiesame ju a asi minutu pockame.
  5. Pridame suseny petrzlen alebo cerstvy, premiesame a zase asi minutu pockame.
  6. Teraz pridame biele vino a cakame kym sa alkohol trosku vypari.
  7. K merluze pridame musle, zalejeme vodou a vsetko dobre premiesame. Nezabudajme merluzu pocas celeho varenia otacat. Musle varime cca 5 minut pred ukoncenim varenia.
  8. Nakoniec vsetko naservirujeme na velku misu alebo taniere a podavame s chlebom, ktory si macame v stave. Dobru chut.