Medvedia paštéta

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom. Takto pripravené mäso na miernom ohni za občasného miešania dusíme, kým sa nezbavíme 90 percent tekutiny.
  2. Mäso vydusené na tuk vložíme do mixéra, pridáme jedno celé vajce, smotanu, všetko dôkladne rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Rozmixovanú zmes zabalíme do potravinárskej fólie alebo malých fľaštičiek na sterilizovanie a sterilizujeme asi 40 minút pri 90 °C. Nakoniec necháme paštétu vychladnúť.
  3. Pistáciová kôrka: Do mixéra vložíme vylúpané pistácie, strúhanku a čerstvú petržlenovú vňať a rozmixujeme všetko na prach. V tejto zmesi pred podávaním vyváľame vychladnutú paštétu, ktorú vybalíme z fólie.
  4. Vajíčková špongia: V mixéri rozmixujeme múku, 4 vajíčka, cviklovú šťavu, 100 ml vody, sódu bikarbónu a štipku soli. Rozmixovanú zmes prelejeme do fľaše na výrobu šľahačky, zatiahneme dvoma bombičkami a nastriekame do plastových pohárov, ktoré vložíme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty pri maximálnom výkone. Špongiu necháme vychladnúť, vylúpneme ju z pohára a natrháme ju ako prílohu k paštéte.