Krémový zákusok
Krémový zákusok

Medový krémeš

nadejnacukrarka - fotkanadejnacukrarka, 22. januára 2022
60 minút
príprava
5-10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
240 g
100 g
50 g
2 PL
1 ks (veľkosť M)
1/2 ČL
Pudingový krém:
400 ml
40 g
80 g
1 bal.
1 PL
100 g
Šľahačka:
250 ml ( 33 %)
1 PL
1 PL
1 ČL (Smetafix)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Z múky, cukru, masla, medu, vajca a sódy vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska, ja robím priemer 7 cm. Tie potom ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov s ventilátorom 4-5 minút, bez ventilátora 10 minút. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pudingový krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom pridáme zmäknuté maslo, rum a spolu vymiešame.

  3. 3

    Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so sužovačom.

  4. 4

    Na polovicu upečených vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém, na ten vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým kolieskom. Posypeme práškovým cukrom (nemusíme) a dáme do chladu na noc zmäknuť :).

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha