Medový krémeš
Foto: nadejnacukrarka
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
240 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
2 PL |
|
1 ks (veľkosť M) |
|
1/2 ČL |
|
Pudingový krém: | |
400 ml |
|
40 g |
|
80 g |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
100 g |
|
Šľahačka: | |
250 ml ( 33 %) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL (Smetafix) |
|
Postup
-
1
Cesto: Z múky, cukru, masla, medu, vajca a sódy vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a pomocou formičky vykrajujeme kolieska, ja robím priemer 7 cm. Tie potom ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov s ventilátorom 4-5 minút, bez ventilátora 10 minút. Necháme vychladnúť.
- 2
Pudingový krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom pridáme zmäknuté maslo, rum a spolu vymiešame.
- 3
Šľahačka: Smotanu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so sužovačom.
- 4
Na polovicu upečených vychladnutých koliesok nanesieme pudingový krém, na ten vyšľahanú šľahačku a prikryjeme druhým kolieskom. Posypeme práškovým cukrom (nemusíme) a dáme do chladu na noc zmäknuť :).
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cca 24koliesok a teda 12 kremesov :) podla velkosti aku vykrajujete :)
Ďakujem akurát dávka pre nás