Plnené slané palacinky

Mäsové „hortobádske“palacinky (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, na kocky nakrájané bravčové pliecko, na malé kocky pokrájané paradajky a papriky. Všetko restujeme, pridáme soľ, mleté čierne korenie, podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni do zmäknutia, asi 50–60 minút.
  2. Mäso scedíme a necháme trochu vychladnúť, precedenú šťavu odložíme. Scedené mäso pomelieme.
  3. Kyslú smotanu vymiešame so šťavou, dochutíme soľou, korením, nakrájanou petržlenovou vňaťou. Pár lyžíc tejto omáčky primiešame k pomletému mäsu.
  4. Palacinky: Mlieko, vajcia, soľ a múku vymiešame na cesto. Na panvici s olejom upečieme 12 palaciniek, naplníme ich mäsovou plnkou a zrolujeme. Ukladáme do zapekacej misky.
  5. Palacinky v mise zalejeme polovicou omáčky a dáme zapiecť do rúry zohriatej na 220 °C na 10–15 minút.
  6. Pri podávaní zdobíme zvyšnou omáčkou, kyslou smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou.