Plnené slané palacinky
Mäsové „hortobádske“palacinky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu nakrájame na malé
kocky a opražíme na masti
dozlatista. Odstavíme z ohňa
a pridáme mletú papriku, paradajkový pretlak, na kocky nakrájané bravčové pliecko, na malé
kocky pokrájané paradajky
a papriky. Všetko restujeme, pridáme
soľ, mleté čierne korenie, podlejeme vývarom a dusíme na
miernom ohni do zmäknutia,
asi 50–60 minút.
- Mäso scedíme
a necháme trochu vychladnúť,
precedenú šťavu odložíme. Scedené mäso pomelieme.
- Kyslú smotanu vymiešame so šťavou, dochutíme soľou, korením, nakrájanou petržlenovou vňaťou. Pár lyžíc tejto omáčky primiešame k pomletému mäsu.
- Palacinky: Mlieko, vajcia, soľ
a múku vymiešame na cesto.
Na panvici s olejom upečieme 12 palaciniek, naplníme ich mäsovou plnkou a zrolujeme. Ukladáme do
zapekacej misky.
- Palacinky v mise zalejeme polovicou omáčky
a dáme zapiecť do rúry zohriatej na 220 °C na 10–15 minút.
- Pri podávaní zdobíme zvyšnou omáčkou,
kyslou smotanou a posypeme
petržlenovou vňaťou.
|