Mäsové guľky

Mäsové guľôčky v hubovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup.

6-8
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy som dala mleté mäso a všetky prísady a urobila som guľky, dala som ich do nerezového kastróla piecť do rúry na 180 °C asi 35 minút. Treba sledovať, aby neboli moc bledé, ani tmavé.
  2. Kým sa piekli, urobila som huby. Ja som mala 6 bedlí, 5 suchohríbov a 3 rýdziky. Pridala som aj trochu sušeného lievika trúbkovitého. Do woku som dala masť a restovala som pokrájané huby, kým som vyrestovala všetku vodu, pridala som soľ, rascu a korenie. Dá sa aj zo sušených, huby namočiť a ďalej to isté, vodu vyvariť, nevylievať.
  3. Upečené guľky som vybrala z rúry a vybrala som ich do misky.
  4. Do výpeku som dala cibuľu nakrájanú nadrobno a restovala som ju trochu do hneda. Pridala som saturejku a rascu.
  5. Pridala som pripravené huby, premiešala a pomaly liala smotanu. Pridala som soľ a korenie, nie veľa. Potom ešte horčicu. Asi 1/3 omáčky som odobrala a rozmixovala tyčovým mixérom a vratila do kastróla. Bolo to dosť husté, tak som pridala vodu.
  6. Omáčku som ochutila citrónovou šťavou, ochutnala a dosolila. Vrátila som do nej guľky a nechala chvíľu prehriať. My sme jedli s ryžou, asi by bola vhodná aj cestovina.