Mäsové guľky

Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jemný „twist“ na mäsové guľky. S čerstvou bagetou je to najlepšie.

4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäsové guľky: Všetko zmiešame, vytvarujeme guľky veľkosti orecha. Dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C, podľa chuti - do chrumkava alebo do polochrumkava :-)
  2. Omáčky: Na hrudke masla a na slabom ohni opečieme na prúžky nakrájanú cibuľu do sklovita. Posolíme a pokoreníme. Keď je cibuľa mäkká, pridáme smotanu a horčicu. Množstvá surovín si môžeme prispôsobiť podľa chuti… (Ja niekedy pridám aj polovicu kocky organického hovädzieho bujónu.)
  3. Privedieme k varu, oheň stiahneme a pomaly necháme bublať na slabom ohni, aby omáčka trochu zhustla a nabrala chuti. Do omáčky vložíme guľky aj s výpekom z pekáča a ešte povaríme asi 5 minút.
  4. Môžeme podávať.