Foto: kecemis
Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html. V čase prípravy nie je započítaný čas na prípravu bagiet.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
14 g sušené |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
350 ml |
|
Mäsové guľky: | |
400 g mleté |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/4 hrnčeka strúhaný |
|
1 PL sušené |
|
1 PL sušená |
|
1 PL sušená |
|
1/2 ČL sušené rozdrvené |
|
2-3 strúčiky |
|
1 hrnček nastrúhaný |
|
Medovo-horčičovo-chrenový dressing: | |
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Dal som si robit cesto a medzitým som si pripravil mäsové guľky. Vsetky ingrediencie, okrem mozzarelly, som pridal k mäsu a poriadne premiešal.
-
2
Pripravil som si guľky a dal ich do chladničky.
-
3
Keď bolo cesto hotové, prichystal som si bagety.
-
4
Na spajglu som postupne prepichol cesto, potom mäsovú guľku, znova cesto, ktoré som omotával okolo mäsových guliek ako hada, znova mäso, cesto, guľku a cesto. Čiže som mal 3 mäsové guľky v jednej bagete.
-
5
Ponatieral som bielkom a dal na dvadsat minút do rúry.
-
6
Asi po 15 minutách som ich vybral a posypal mozzarellou a dal späť do rúry ešte na päť minút.
-
7
Pokiaľ sa piekli bagety, pripravil som si dressing. Zmiešal som vsetky suroviny a ak treba dochutil som chrenom. Dal som do chladničky. Podával som ešte teplé so studeným dressingom.
robievam pomerne casto s inou recepturou
chalupnikovi.com/recepty/?p=4403...
yoli-www.blogspot.sk/2015/02/blog-post_14.html...