Mäsové guľky v bagetách fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 3. júla 2015
Mäsové guľky v bagetách (fotorecept)
Foto: kecemis

Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html. V čase prípravy nie je započítaný čas na prípravu bagiet.

4-8
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
14 g sušené
4 PL
1 ČL
1 ČL
350 ml
Mäsové guľky:
400 g mleté
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka strúhaný
1 PL sušené
1 PL sušená
1 PL sušená
1/2 ČL sušené rozdrvené
2-3 strúčiky
1 hrnček nastrúhaný
Medovo-horčičovo-chrenový dressing:
3 PL
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dal som si robit cesto a medzitým som si pripravil mäsové guľky. Vsetky ingrediencie, okrem mozzarelly, som pridal k mäsu a poriadne premiešal.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si guľky a dal ich do chladničky.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bolo cesto hotové, prichystal som si bagety.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spajglu som postupne prepichol cesto, potom mäsovú guľku, znova cesto, ktoré som omotával okolo mäsových guliek ako hada, znova mäso, cesto, guľku a cesto. Čiže som mal 3 mäsové guľky v jednej bagete.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ponatieral som bielkom a dal na dvadsat minút do rúry.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po 15 minutách som ich vybral a posypal mozzarellou a dal späť do rúry ešte na päť minút.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ sa piekli bagety, pripravil som si dressing. Zmiešal som vsetky suroviny a ak treba dochutil som chrenom. Dal som do chladničky. Podával som ešte teplé so studeným dressingom.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Dakujem Vam za Vas cas nahliadnutia a ko mentare. Toto by mohlo dobre pracovat aj so slanymi tycinkami. Zial mne sa to nedarilo, zostali mi tvrde, tak som sa rozhodol pre kysnute cesto.
kukaj ho, moj nick čítam, si ma potešil, veľmi, no a nápad s hadom?? jasné, že ako aj s lodičkami veru použijem ked bude chlapská párty, ukladám, nech nezabudnem, si Ty šikovný chlape

Pridaj komentár k receptu: