Mäsové guľky v bagetách fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 3. júla 2015
Mäsové guľky v bagetách (fotorecept)
Foto: kecemis

Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html. V čase prípravy nie je započítaný čas na prípravu bagiet.

4-8
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
200 g
100 g
14 g sušené
4 PL
1 ČL
1 ČL
350 ml
Mäsové guľky:
400 g mleté
1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka strúhaný
1 PL sušené
1 PL sušená
1 PL sušená
1/2 ČL sušené rozdrvené
2-3 strúčiky
1 hrnček nastrúhaný
Medovo-horčičovo-chrenový dressing:
3 PL
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dal som si robit cesto a medzitým som si pripravil mäsové guľky. Vsetky ingrediencie, okrem mozzarelly, som pridal k mäsu a poriadne premiešal.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si guľky a dal ich do chladničky.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bolo cesto hotové, prichystal som si bagety.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na spajglu som postupne prepichol cesto, potom mäsovú guľku, znova cesto, ktoré som omotával okolo mäsových guliek ako hada, znova mäso, cesto, guľku a cesto. Čiže som mal 3 mäsové guľky v jednej bagete.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ponatieral som bielkom a dal na dvadsat minút do rúry.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Asi po 15 minutách som ich vybral a posypal mozzarellou a dal späť do rúry ešte na päť minút.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pokiaľ sa piekli bagety, pripravil som si dressing. Zmiešal som vsetky suroviny a ak treba dochutil som chrenom. Dal som do chladničky. Podával som ešte teplé so studeným dressingom.

    Mäsové guľky v bagetách (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Mleté mäso, Morčacie mäso, Desiata, Olovrant, Slané chuťovky, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
To môže byť dobré veru by som ochutnal.
jeeeej..akého si vyčaroval hada..ochutnať bych rada..:-)