Mäsové guľky v bagetách (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Ponúkam ako inšpiráciu. Chlebové cesto som znova použil od @havino http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-bagety-fotorecept/42022-recept.html. V čase prípravy nie je započítaný čas na prípravu bagiet.

4-8
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Dal som si robit cesto a medzitým som si pripravil mäsové guľky. Vsetky ingrediencie, okrem mozzarelly, som pridal k mäsu a poriadne premiešal.
  2. Pripravil som si guľky a dal ich do chladničky.
  3. Keď bolo cesto hotové, prichystal som si bagety.
  4. Na spajglu som postupne prepichol cesto, potom mäsovú guľku, znova cesto, ktoré som omotával okolo mäsových guliek ako hada, znova mäso, cesto, guľku a cesto. Čiže som mal 3 mäsové guľky v jednej bagete.
  5. Ponatieral som bielkom a dal na dvadsat minút do rúry.
  6. Asi po 15 minutách som ich vybral a posypal mozzarellou a dal späť do rúry ešte na päť minút.
  7. Pokiaľ sa piekli bagety, pripravil som si dressing. Zmiešal som vsetky suroviny a ak treba dochutil som chrenom. Dal som do chladničky. Podával som ešte teplé so studeným dressingom.