Mäsová roláda
Mäsová roláda v lístkovom ceste
Autor receptu: mojaradost
Roláda je vhodná na nedeľný obed, pripravuje sa v rúre, je výborná:))
10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Zomleté bravčové mäso zmiešame so soľou, vajíčkami, mletým čiernym korením, nahrubo postrúhaným tvrdým syrom, prelisovaným cesnakom, poprášime sladkou červenou paprikou a podľa potreby zahustíme strúhankou. Podľa potreby dochutíme.
- Lístkové cesto rozdelíme na polovicu, budeme mať dve rolády.
Rozvaľkáme na pomúčenej doske, trochu hrubšie ako na štrúdľu, potrieme ho polovicou pripraveného mäsa, na okraj položíme tenké plátky červenej papriky a zrolujeme do rolády. To isté urobíme aj s druhou časťou cesta a mäsa.
- Rolády preložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom. Prikryjeme alobalom a upečieme. Pred koncom pečenia alobal odstránime a upečieme do zlatista. Teplota 180 °C 60 minút, alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Pred podávaním roládu pokrájame.
- Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou, zeleninovým šalátom. Roláda chutí teplá aj studená.
Dobrú chuť!