Mäso v rímskom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

rýchla a jednoduchá príprava v rímskom hrnci...alternatíva receptu od @honestky - za čo jej ďakujem.

5-6
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Postup

  1. Rímsky hrniec si namočíme do vody. Akékoľvek mäso nasolíme a okoreníme, potrieme horčicou a paradajkovým pretlakom. Do hrnca naspodok dáme cibuľu, nakrájanú na väčšie kolieska. Na cibuľu postupne ukladáme mäso, šampiňóny, pór, papriku, sušené paradajky, nakrájaný cesnak a na jemno nakrájaný čerstvý ďumbier (zázvor)...
  2. ...keď máme mäso a všetky ingrediencie v rímskom hrnci, na vrch naukladáme plátky prerastenej slaniny a všetko s ňou zakryjeme. Netreba pridávať žiadny olej, ani iný tuk, mäso sa bude piecť vo vlastnej šťave. Na slaninu naukladáme umyté, najlepšie nové, celé zemiaky podľa počtu porcií...
  3. ...vložíme do studenej rúry a pečieme pri teplote 190°C asi 90 min. Na záver ešte pečieme odkryté asi 10 min aby slaninka dostala krásnu farbu...na fotke vidíte, že mäso a zelenina pustia dosť šťavy...
  4. ...upečené mäso servírujeme s čalamádou, alebo šalátom z čerstvej zeleniny, zemiak rozkrojíme a naplníme májovou bryndzou...dobrú chuť